Redeschiderea Dosarului 10 august se decide pe 16 octombrie

Redeschiderea Dosarului 10 august se decide pe 16 octombrie

Tribunalul București a stabilit ca pe 16 octombrie să aibă loc ședința în urma căreia se va stabili dacă se redeschide sau nu Dosarul 10 august privind violențele jandarmilor, potrivit președintelui instanței, Laura Radu. Dezbaterile vor avea loc în cameră de consiliu, fără accesul presei.

Dacă instanța va aproba cererea DIICOT, se va redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti; colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române; comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Astfel, ei vor fi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. De asemenea, dosarul se va redeschide sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals. Iar cercetările vor fi coordonate de Parchetul Militar.

Fosta șefă a DIICOT, Giorgiana Hosu, a anunțat în 4 august că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august, după numeroase apeluri din societatea civilă care au protestat față de decizia inițială a procurorul DIICOT Doru Stoica de a clasa dosarul. În primă fază, Hosu a trimis solicitarea, în mod eronat, la Curtea de Apel București, care și-a declinat competența.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”