Reducerea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Bulgaria se datorează introducerii certificatului verde

Reducerea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Bulgaria se datorează introducerii certificatului verde

Directorul Centrului Naţional de Boli Infecţioase şi Parazitare de la Sofia, prof. Iva Hristova, a precizat că reducerea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 în Bulgaria se datorează introducerii certificatului verde COVID şi interzicerii adunărilor publice fără prezentarea acestor documente.
„Prin introducerea certificatului verde pe 21 octombrie este limitat accesul în restaurante, mall-uri, cinematografe, concerte, alte magazine nealimentare, cazinouri pentru persoanele care nu sunt vaccinate, nu au avut coronavirus sau nu prezintă un test negativ. Măştile reprezintă o altă protecţie împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, numărul de cazuri şi evoluţia pandemiei în următoarele săptămâni depind de comportamentul nostru. Atât timp cât nu ne opunem la tot ceea ce ni se recomandă, numărul de cazuri se va diminua, însă este posibil să reînceapă să crească, dacă ne imaginăm că vor scădea de la sine. Totul ţine de noi. Se vor reduce treptat, prin respectarea măsurilor”, a subliniat prof. Hristova.
Potrivit expertului este necesar să se mai aştepte puţin timp pentru a analiza datele, înainte de a decide dacă se continuă lockdown-ul parţial sau este necesar un lockdown complet.
„În Bulgaria, fără a impune măsuri severe, am reuşit să trecem relativ bine prin pandemie. Varianta Delta a coronavirusului nu este mai severă, ci mai rapidă. Săptămâna viitoare, în şcoli trebuie să înceapă testarea elevilor, astfel încât să existe un filtru la intrare şi copiii să nu răspândească infecţia. Testele vor fi cu salivă. Trebuie să reuşim să găsim un echilibru în situaţia în care trăim deja pentru al doilea an”, a subliniat prof. Hristova./ddaniela/ilapadat

(www.novinite.bg – 6 noiembrie)

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”