Referendum privind puterile prezidențiale în Turcia: Comisia electorală a încălcat legea, susține Uniunea barourilor

Referendum privind puterile prezidențiale în Turcia: Comisia electorală a încălcat legea, susține Uniunea barourilor

Decizia de ultim moment a Comisiei electorale turce de a permite folosirea de buletine de vot neștampilate în referendumul de duminică a fost în mod clar nelegală, a împiedicat înregistrarea corectă a voturilor și este posibil să fi influențat rezultatele referendumului, a anunțat Uniunea asociațiilor de barouri din Turcia, într-un comunicat citat marți de Reuters.

"Prin această decizie ilegală, responsabilii secțiilor de votare au fost făcuți să creadă în mod eronat că utilizarea de buletine de vot neștampilate este adecvată", se arată într-o declarație a Uniunii difuzată luni seara târziu.

"Anunțul comisiei electorale, care este clar împotriva legii, a dus la nereguli și a împiedicat o înregistrare a voturilor care să poată duce la depistarea neregulilor", subliniază organizația avocaților turci, care îndeamnă comisia să dea curs responsabilităților sale constituționale și să examineze plângerile.

Premierul turc Binali Yildrim a anunțat duminică seara victoria "Da"-ului la referendumul asupra unei reforme a Legii fundamentale cu 51,36% din voturi. Prin acest referendum, Turcia deschide calea către un regim care concentrează toată puterea în mâinile unui singur om, președintele, în persoana lui Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...