Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Referendum privind puterile prezidențiale în Turcia: Comisia electorală a încălcat legea, susține Uniunea barourilor

Decizia de ultim moment a Comisiei electorale turce de a permite folosirea de buletine de vot neștampilate în referendumul de duminică a fost în mod clar nelegală, a împiedicat înregistrarea corectă a voturilor și este posibil să fi influențat rezultatele referendumului, a anunțat Uniunea asociațiilor de barouri din Turcia, într-un comunicat citat marți de Reuters.

"Prin această decizie ilegală, responsabilii secțiilor de votare au fost făcuți să creadă în mod eronat că utilizarea de buletine de vot neștampilate este adecvată", se arată într-o declarație a Uniunii difuzată luni seara târziu.

"Anunțul comisiei electorale, care este clar împotriva legii, a dus la nereguli și a împiedicat o înregistrare a voturilor care să poată duce la depistarea neregulilor", subliniază organizația avocaților turci, care îndeamnă comisia să dea curs responsabilităților sale constituționale și să examineze plângerile.

Premierul turc Binali Yildrim a anunțat duminică seara victoria "Da"-ului la referendumul asupra unei reforme a Legii fundamentale cu 51,36% din voturi. Prin acest referendum, Turcia deschide calea către un regim care concentrează toată puterea în mâinile unui singur om, președintele, în persoana lui Recep Tayyip Erdogan.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

2 ALARMĂ Următorul pas, FURTUL alegerilor. Trezorierul PSD, Mircea Drăghici, va fi pus șef al Autorității Electo…

3 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

4 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

5 ALARMĂ Tensiune maximă la DNA! Sclava PSD le-a dat ULTIMATUM două zile procurorilor pentru a-i PREDA Dosarul D…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc