#ReferendumFamilie/ Enache (ANP): Au votat peste 14.000 de deţinuţi

#ReferendumFamilie/ Enache (ANP): Au votat peste 14.000 de deţinuţi

Un număr de 14.109 persoane private de libertate şi-au exercitat dreptul la vot în unităţile penitenciare la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, a declarat, duminică, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache.

Ea a precizat că procesul de votare în penitenciare s-a încheiat şi că, dintre cei 14.109 de deţinuţi, 9.374 au votat sâmbătă, iar restul duminică.

Enache a adăugat că nu s-au înregistrat incidente în timpul procesului de vot în penitenciare.

"La data de 5 octombrie 2018, în unităţile penitenciare se aflau 21.375 de persoane private de libertate. Dintre acestea, 18.608 au fost identificate cu drept de vot la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei. Dintre acestea din urmă, 14.678 au formulat cereri pentru a-şi exercita acest drept. (...) Conform art. 9 alin. (6) din Hotărârea Biroului Electoral Central, 'dacă mai mult de 200 de persoane aflate în detenţie solicită exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, cererile pot fi depuse, cel mai târziu, la ora 21,00 în data de 6 octombrie 2018'", preciza vineri ANP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante