Reforma justiției, pusă pe „pauză” în Israel, după luni de proteste. Anunțul premierului Netanyahu

Reforma justiției, pusă pe „pauză” în Israel, după luni de proteste. Anunțul premierului Netanyahu

Procesul de adoptare a reformei justiţiei, în Israel, a fost amânat. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat, luni, o „pauză” în acest sens. Proiectele de lege sunt examinate în parlament și, deopotrivă, contestate în stradă, de aproximativ trei luni, potrivit AFP.

Benjamin Netanyahu a anunțat amânarea adoptării a reformei justiţiei FOTO Arhivă

Benjamin Netanyahu a anunțat amânarea adoptării a reformei justiţiei FOTO Arhivă

Mesajul premierului israelian, Benjamin Netanyahu

Într-un mesaj către naţiune, transmis după consultări politice cu unii dintre partenerii din coaliţia aflată la putere, Netanyahu a anunţat că adoptarea definitivă a diferite proiecte de lege privind reforma a fost amânată. Dezbateri pe această temă vor avea loc în cadrul următoarei sesiuni parlamentare, care este programată să se deschidă după Paştele Evreiesc (5-13 aprilie).

Astfel, el cedează, parţial, în faţa cererilor opozanţilor.

Oponenţii acestui plan de a înăspri controlul parlamentului asupra proceselor judiciare au atras atenţia că acesta reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi au mobilizat proteste ample împotriva sa.

O mulţime uriaşă, estimată la 80.000 de manifestanţi, conform media israeliene, s-a adunat luni după-amiază în jurul parlamentului la Ierusalim pentru a protesta împotriva reformei.

Cel mai mare sindicat din ţară a făcut apel luni la grevă generală, în mare parte respectată în sectorul public, dar şi în companii private, fapt extrem de rar.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?