Reforma justiției, pusă pe „pauză” în Israel, după luni de proteste. Anunțul premierului Netanyahu

Reforma justiției, pusă pe „pauză” în Israel, după luni de proteste. Anunțul premierului Netanyahu

Procesul de adoptare a reformei justiţiei, în Israel, a fost amânat. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat, luni, o „pauză” în acest sens. Proiectele de lege sunt examinate în parlament și, deopotrivă, contestate în stradă, de aproximativ trei luni, potrivit AFP.

Benjamin Netanyahu a anunțat amânarea adoptării a reformei justiţiei FOTO Arhivă

Mesajul premierului israelian, Benjamin Netanyahu

Într-un mesaj către naţiune, transmis după consultări politice cu unii dintre partenerii din coaliţia aflată la putere, Netanyahu a anunţat că adoptarea definitivă a diferite proiecte de lege privind reforma a fost amânată. Dezbateri pe această temă vor avea loc în cadrul următoarei sesiuni parlamentare, care este programată să se deschidă după Paştele Evreiesc (5-13 aprilie).

Astfel, el cedează, parţial, în faţa cererilor opozanţilor.

Oponenţii acestui plan de a înăspri controlul parlamentului asupra proceselor judiciare au atras atenţia că acesta reprezintă o ameninţare pentru democraţie şi au mobilizat proteste ample împotriva sa.

O mulţime uriaşă, estimată la 80.000 de manifestanţi, conform media israeliene, s-a adunat luni după-amiază în jurul parlamentului la Ierusalim pentru a protesta împotriva reformei.

Cel mai mare sindicat din ţară a făcut apel luni la grevă generală, în mare parte respectată în sectorul public, dar şi în companii private, fapt extrem de rar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Ies la iveală dedesubturile murdare ale unei industrii de miliarde...

2 Uite un amănunt mai mult decât interesant... Ușor, ușor descoperim o realitate care ar trebui să ne pună pe gânduri...

3 „Sunt două urme masive de sângerare” / Celebrul detectiv criminalist Untaru, prima ipoteză în cazul morții „Regelui Fițelor”, Andrei Versace

4 BREAKING A fost prins ucigașul doctoriței de la Brăila

5 Ce se întâmplă? / Planul secret de operațiuni prin care Germania se pregătește de război cu Rusia