Regatul Unit își dezvăluie strategia industrială post-Brexit

Regatul Unit își dezvăluie strategia industrială post-Brexit

Regatul Unit va anunța luni o abordare nouă, intervenționistă, pentru echilibrarea economiei britanice post-Brexit, informează Reuters. Potrivit agenției, după retragerea din Uniunea Europeană, se va pune accentul pe relansarea producției industriale și pe stimularea investițiilor în tehnologie și cercetare.

Premierul Theresa May ar urma să prezinte primele detalii ale strategiei industriale moderne, bazate pe 10 piloni: investițiile în știință, cercetare și inovație; calificarea forței de muncă; modernizarea infrastructurii; sprijin pentru lansarea și dezvoltarea firmelor; ameliorarea achizițiilor; încurajarea comerțului și a investițiilor străine; energie ieftină și dezvoltare ecologică; promovarea domeniilor de vârf; dezvoltarea pe întreg teritoriul țării; crearea instituțiilor necesare pentru integrarea diferitelor sectoare.

Aceste principii se vor regăsi într-un document care va fi supus consultării publice, pentru a obține reacții și idei din partea industriei. May va prezenta pe larg propunerile sale, inclusiv un plan în valoare de 556 de milioane de lire pentru proiecte de infrastructură, în cadrul unei reuniuni speciale a cabinetului, în nord-vestul Angliei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

5 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!