Regatul Unit își dezvăluie strategia industrială post-Brexit

Regatul Unit va anunța luni o abordare nouă, intervenționistă, pentru echilibrarea economiei britanice post-Brexit, informează Reuters. Potrivit agenției, după retragerea din Uniunea Europeană, se va pune accentul pe relansarea producției industriale și pe stimularea investițiilor în tehnologie și cercetare.

Premierul Theresa May ar urma să prezinte primele detalii ale strategiei industriale moderne, bazate pe 10 piloni: investițiile în știință, cercetare și inovație; calificarea forței de muncă; modernizarea infrastructurii; sprijin pentru lansarea și dezvoltarea firmelor; ameliorarea achizițiilor; încurajarea comerțului și a investițiilor străine; energie ieftină și dezvoltare ecologică; promovarea domeniilor de vârf; dezvoltarea pe întreg teritoriul țării; crearea instituțiilor necesare pentru integrarea diferitelor sectoare.

Aceste principii se vor regăsi într-un document care va fi supus consultării publice, pentru a obține reacții și idei din partea industriei. May va prezenta pe larg propunerile sale, inclusiv un plan în valoare de 556 de milioane de lire pentru proiecte de infrastructură, în cadrul unei reuniuni speciale a cabinetului, în nord-vestul Angliei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 „Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

4 Ce mai caută pesedista Savonea în CSM?

5 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!