Regatul Unit va sprijini ţările pregătite să trimită avioane de vânătoare imediat Ucrainei VIDEO

Regatul Unit va sprijini ţările pregătite să trimită avioane de vânătoare imediat Ucrainei VIDEO

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat sâmbătă că Londra „este gata'' să sprijine aliaţii care au avioane de vânătoare pregătite pentru a fi trimise imediat Ucrainei, informează Reuters, ciatată de Agerpres .

Rishi Sunak. FOTO EPA EFE jpg

Declarația a fost făcută la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Rishi Sunak nu a exclus posibilitatea ca Forţele Aeriene Regale să furnizeze avioane Ucrainei, dar a refuzat să facă o promisiune fermă în această privinţă.

„Furnizăm bucuroşi asistenţă oricărei ţări capabile să îi livreze Ucrainei avioane de vânătoare chiar acum. Regatul Unit este gata să sprijine şi acele ţări'', a spus spremierul britanic

Cu prilejul vizitei făcute săptămâna trecută la Londra de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Downing Street a anunţat că Ministerul Apărării britanic va antrena piloţi ucraineni pe avioane la standarde NATO.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…