Regele Charles, baie de mulțime înainte de încoronare. Prințul și prințesa de Walles l-au însoțit FOTO

Regele Charles, baie de mulțime înainte de încoronare. Prințul și prințesa de Walles l-au însoțit FOTO

Regele Charles și soția sa Camilla, regina consoartă, au avut o ultimă repetiție pentru evenimentul de mâine din Westminster Abbey.

Regele Charles s-a întâlnit cu admiratorii

Regele și Prințul și Prințesa de Wales i-au salutat pe binevoitorii de pe Mall în ajunul încoronării. Charles, William și Kate au făcut această apariție surpriză, spre încântarea evidentă a oamenilor adunați în fața Palatului Buckingham, scrie theguardian.com.

Prințesa de Wales a descris încoronarea regelui ca fiind un "mare moment de sărbătoare", în timp ce soțul ei, William, a lăudat "atmosfera de petrecere" de pe Mall. Trioul a dat mâna cu membrii publicului, în timp ce oamenii aplaudau, își făceau selfie-uri și unii cântau God Save the King.

Charles găsește "detestabilă" ideea ca oamenii să-i aducă un omagiu, a declarat prietenul său Jonathan Dimbleby la postul de radio BBC, încercând în același timp să dea vina pentru această propunere pe arhiepiscopul de Canterbury. A existat o reacție de amploare împotriva ideii unui "omagiu al poporului", în care publicul larg este invitat să jure credință regelui în timpul încoronării de sâmbătă.

Anterior, membrii familiei regale au organizat un prânz la Palatul Buckingham pentru liderii unora dintre țările în care R egele Charles al III-lea este șef de stat.

Printre cei prezenți s-au numărat premierul britanic Rishi Sunak, premierul australian Anthony Albanese și premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins. Prințul Harry, duce de Sussex și prințul Andrew, duce de York, nu au participat la eveniment, pe fondul speculațiilor continue cu privire la rolurile pe care le-ar putea juca în cadrul ceremoniei de mâine.

Lideri mondiali, printre care Albanese, Hipkins și președintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, au fost, de asemenea, primiți la Downing Street de către Sunak. Prima doamnă a SUA, Dr. Jill Biden, și-a petrecut ziua cu Akshata Murty, soția lui Sunak.

Militanții antimonarhiști au promis că vor continua planurile de a protesta pașnic împotriva încoronării regelui Carol al III-lea sâmbătă, în ciuda a ceea ce ei au caracterizat drept tactici de intimidare din partea poliției și a guvernului.

Grupul de activiști Republic intenționează să organizeze o demonstrație la mică distanță de locul unde regele urmează să fie încoronat. Aceștia au declarat că au primit scrisori de la Ministerul de Interne care îi avertizează cu privire la noile puteri acordate poliției pentru a face față demonstrațiilor publice, în timp ce Scotland Yard a declarat că toleranța sa față de proteste va fi scăzută în acea zi.

Patru ONG-uri britanice i-au cerut regelui Carol să retragă invitațiile regelui Hamad bin Isa Al Khalifa din Bahrain și prințului moștenitor Salman bin Hamad Al Khalifa, având în vedere situația drepturilor omului din acest regim.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…