„Regimul nord-coreean nu va ajunge niciodată la a patra generație”, susține un fost diplomat nord-coreean

„Regimul nord-coreean nu va ajunge niciodată la a patra generație”, susține un fost diplomat nord-coreean

Fiica liderului nord-coreean, Kim Ju Ae, nu va conduce niciodată Coreea de Nord, fiindcă tatăl ei își pierde puterea, întrucât nici măcar cercul său de apropiați nu mai are încredere în el, a afirmat un fost diplomat nord-coreean care trăiește în prezent în Coreea de Sud, relatează Daily Mail.

Thae se îndoiește de faptul că Ju Ae va fi succesoarea lui Kim Jong Un. FOTO Profimedia (Arhivă)

Parlamentarul sud-coreean Thae Yong-ho a fost odinioară un diplomat nord-coreean de rang înalt, însă a fugit în Coreea de Sud în anul 2016. După ce a fost membru al Adunării Naționale timp de mai bine de doi ani, Thae a fost ales să facă parte din consiliul suprem al Partidului Puterea Poporului, aflat la guvernare în Coreea de Sud, devenind prin urmare primul oficial nord-coreean care a intrat în conducerea unui partid politic sud-coreean.

Thae a afirmat în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Free Asia: „Cred că regimul nord-coreean nu va ajunge niciodată la a patra generație cu Kim Ju Ae. De când Kim Jong-un a venit la putere, regimul nord-coreean a mers în ultimul deceniu într-o direcție foarte instabilă și anormală”.

Fostul diplomat nord-coreean a precizat că au existat schimbări în permanență în conducerea militară și guvernamentală, ceea ce duce la „lipsa unui consens sau a solidarității între Kim Jong Un și liderii din jurul său”. El a sugerat că acest lucru generează neîncredere, motiv pentru care personalul este înlocuit în mod constant.

Tinerii care trăiesc în Coreea de Nord nu sunt loiali sistemului nord-coreean. Ei prețuiesc doar realitatea și visează la o țară mai liberă și mai prosperă”, a mai precizat Thae.

Când vor crește și vor deveni coloana vertebrală a Coreei de Nord la 40- 50 de ani, cred că sistemul lui Kim Jong-un se va prăbuși în mod inevitabil", a mai menționat fostul diplomat nord-coreean.

El s-a îndoit, totodată, de faptul că Ju Ae va fi succesoarea lui Kim Jong Un.

Dacă Kim Jong-un este nesigur în privința sănătății sale acum, să spunem că s-a îmbolnăvit astăzi, atunci sora sa, Kim Yo-jong, nu are altă opțiune decât să îl înlocuiască", a declarat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani

5 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu