Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ''profund întristată'' de incendiul de la catedrala Notre-Dame

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ''profund întristată'' de incendiul de la catedrala Notre-Dame

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este "profund întristată" de incendiul care a afectat luni seara catedrala Notre-Dame din Paris, mesaj transmis într-o scrisoare adresată preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează marţi AFP.

"Prinţul consort Philip şi cu mine am fost profund întristaţi să vedem imaginile cu incendiul care a devastat catedrala Notre-Dame", a scris regina, care este de asemenea şeful Bisericii Anglicane. "Gândurile şi rugăciunile mele sunt pentru credincioşii catedralei şi pentru întreaga Franţă în această perioadă dificilă", se arată în scrisoarea difuzată de serviciul de presă al reginei Elisabeta a II-a.

Catedrala Notre-Dame din capitala franceză a fost devastată timp de 12 ore, începând de luni seară, de un incendiu violent care i-a afectat puternic structura şi a făcut să se prăbuşească turla sa în formă de săgeată, cu o înălţime 93 de metri.

Construcţia, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO ce atrăgea milioane de turişti în fiecare an.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”