Regina Elisabeta a II-a, care nu a participat la deschiderea noii sesiuni a Parlamentului britanic, a asistat la un show ecvestru

Regina Elisabeta a II-a, care nu a participat la deschiderea noii sesiuni a Parlamentului britanic, a asistat la un show ecvestru

Regina Elisabeta a II-a, care nu a participat la începutul acestei săptămâni la ceremonia de deschidere a noii sesiuni a Parlamentului britanic, a apărut în public vineri, când a asistat la un spectacol ecvestru organizat în proximitatea uneia dintre reşedinţele sale, informează Reuters.

Suverana britanică, în vârstă de 96 de ani, a absentat de la ceremonia oficială organizată marţi în Parlamentul de la Londra din cauza unor "probleme episodice de mobilitate", a precizat biroul de presă de la Palatul Buckingham.

Regina Regatului Unit a fost arareori văzută în public după ce a fost spitalizată pentru o noapte într-o clinică din Londra în octombrie 2021 din cauza unei afecţiuni care nu a fost făcută publică, iar medicii i-au recomandat apoi să se odihnească. De atunci, Elisabeta a II-a a participat totuşi la câteva angajamente oficiale, organizate fie în format virtual, fie în format fizic, la Castelul Windsor.

Vineri, suverana a fost văzută zâmbind fericită pe scaunul din faţă al automobilului ei Range Rover în timp ce urmărea unii dintre caii săi care concurau la Royal Windsor Horse Show, un spectacol ecvestru organizat pe domeniile private ale Castelului Windsor.

Apoi, regina britanică s-a aşezat pe scaunul ei din tribuna oficială şi a aplaudat participanţii din mijlocul spectatorilor, deplasându-se cu ajutorul unui baston.

Acest eveniment de patru zile organizat la Castelul Windsor a debutat joi şi va include spectacolul "A Gallop Through History", la care participă peste 500 de cai şi 1.000 de oameni, conceput pentru a marca împlinirea a 70 de ani de când regina Elisabeta a II-a a urcat pe tronul Marii Britanii.

Evenimentul se va încheia duminică, în prezenţa reginei britanice, iar printre starurile naţionale şi internaţionale care vor participa la acest spectacol se vor afla actorii Tom Cruise şi Helen Mirren. Mai mulţi dintre strănepoţii suveranei vor fi de asemenea prezenţi, potrivit relatărilor publicate în presa din Marea Britanie.

Acest show deschide seria de celebrări ce marchează Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a şi care vor culmina cu patru zile de evenimente organizate la nivel naţional începând din 2 iunie.

Joi, presa britanică a anunţat că o tartă cu lămâie şi pişcoturi cu amaretti a fost desemnată câştigătoarea concursului naţional de gastronomie "Platinum Pudding", învingând alte 5.000 de preparate culinare concepute pentru a marca Jubileul de Platină al suveranei britanice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”