Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

„Câştigurile medii pe lună ale modelelor sunt de 4.000 de dolari, dar s-au câştigat şi sume mult mai mari. Pot să vă spun că cea mai mare sumă câştigată a fost de 150.000 de dolari, ea fiind realizată pe parcursul a două săptămâni”, spune Bogdan Dumitrescu.

Îşi desfăşoară activitatea în cele mai frumoase decoruri, nu se expun nici unui pericol şi fac câteva mii de dolari pe lună. Cei mai profesionişti îşi pot adăuga în conturi din prestaţia lor sume cu ceva mai multe zerouri. Sunt bani la care multe fete sau băieţi de vârsta lor abia dacă pot visa. Sunt modelele care din faţa unui calculator îi fac pe amatorii de videochat, mai ales pe cei de peste Ocean, din Statele Unite, să îşi uşureze cardurile fără să regrete. Lockdown-ul şi munca de acasă aduse peste tot în lume de pandemia de coronavirus au suflat şi în pânzele industriei de videochat româneşti care estimează o creştere de 30% a cifrei de afaceri.

Apărute la începutul anilor 2000, primele studiouri de videochat erau departe de ceea ce înseamnă ele astăzi. Simţind potenţialul noii afaceri, oamenii cu spirit de iniţiativă, dar şi cu ceva bani, nu au întârziat să apară. Asta a făcut ca studiourile înregistrate să dezvolte astăzi un business de 100 de milioane de dolari, ceea ce face ca jumătate din activitatea internaţională de videochat să se desfăşoare în România. Acum în ţară sunt circa 150 de studiouri de videochat oficiale în care lucrează cam 500 de modele, spune Bogdan Dumitrescu, proprietarul Adult Media Promotion Agency (APM), singura companie de consultanţă din România specializată pe acest segment de business. Pe lângă acestea, mai sunt alte 1.000-2.000 de modele care lucrează individual, de acasă, dar multe dintre ele nu lucrează legal.

Până în 2019, serviciile de videochat erau asimilate serviciilor de comunicări electronice, dar ulterior au fost încadrate în categoria serviciilor de divertisment online, potrivit unei decizii din 2019 a Curţii Europene de Justiţie.

Americanii aduc grosul încasărilor

Cei mai buni clienţi ai studiourilor româneşti de videochat sunt americanii, 80% din încasările făcute venind de la ei. În schimb, românii nu prea sunt pasionaţi de aceste servicii, asta poate şi din cauza tarifelor destul de piperate pentru punga celor mai mulţi dintre ei. „Câştigurile medii pe lună ale modelelor sunt de 4.000 de dolari, dar s-au câştigat şi sume mult mai mari. Pot să vă spun că cea mai mare sumă câştigată a fost de 150.000 de dolari, ea fiind realizată pe parcursul a două săptămâni”, spune Bogdan Dumitrescu. Modelele sunt plătite de studiouri pe drepturi de autor sau au propriile SRL-uri. SURSA: Jurnalul


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...