Registrul Naţional de Oncologie Pediatrică, dezvoltat de Asociaţia Dăruieşte Aripi, câştigător al Premiului Cetăţeanului European 2020

Registrul Naţional de Oncologie Pediatrică, dezvoltat de Asociaţia Dăruieşte Aripi, câştigător al Premiului Cetăţeanului European 2020

Registrul Naţional de Oncologie Pediatrică (RNCC) dezvoltat de Asociaţia Dăruieşte Aripi se numără printre cele 30 de proiecte laureate ale Premiului Cetăţeanului European 2020, informează marţi Biroul Parlamentului European în România.

Început în 2018, proiectul are ca obiectiv principal determinarea incidenţei de îmbolnăviri de cancer la copii, astfel încât aceştia să poată obţine accesul la studii clinice.

Premiul Cetăţeanului European este acordat în fiecare an de Parlamentul European.

Distincţia se acordă pentru realizări excepţionale în domenii ca promovarea unei mai bune înţelegeri reciproce şi a unei integrări mai puternice între cetăţenii statelor membre sau facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaţionale în cadrul UE; cooperarea culturală transfrontalieră sau transnaţională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european; promovarea valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Pot să îşi depună candidatura pentru Premiul cetăţeanului european cetăţeni, grupuri de cetăţeni, asociaţii sau organizaţii, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza un alt cetăţean ori grup sau o altă asociaţie ori organizaţie pentru acest premiu.

Deputaţii în Parlamentul European au dreptul să facă nominalizări - câte una per deputat în fiecare an.

Premiul se acordă sub forma unei medalii de onoare sau, în cazul distincţiilor colective, a unei medalii sau a unei plăci de o dimensiune suficient de mare pentru a fi expusă. Având o valoare simbolică, beneficiarul premiului nu poate pretinde nicio recompensă financiară.

Numărul de distincţii atribuite în fiecare an este de maximum 50 de laureaţi.

Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor pentru ediţia 2021 a premiului este 15 aprilie (23:59, ora Bruxelles-ului).AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…