Regiunea natală a lui Serghei Șoigu va distribui o oaie și doi saci de cartofi familiilor recruților luați la război

Regiunea natală a lui Serghei Șoigu va distribui o oaie și doi saci de cartofi familiilor recruților luați la război

Autoritățile din Tuva, regiunea natală a ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu, vor distribui o oaie, doi saci de cartofi și varză familiilor bărbaților mobilizați pentru războiul din Ucraina, relatează site-ul rusesc Holod Media .

De asemenea, familiile recruților ar trebui să primească 50 de kilograme însă varza va fi dată numai „după nevoie”, potrivit șefului republicii din sudul Siberia, Vladislav Hovalîg. Acesta a precizat de asemenea că transportul produselor va fi plătit din bugetele municipale.

„Cu eforturile comune ale autorităților și ale rezidenților activi, rudele și prietenii militarilor și ei înșiși ar trebui să simtă că nu vor rămâne singuri cu problemele cotidiene”, notează portalul oficial al guvernului tuvan.

Serviciul de presă al Republicii Tuva a raportat de asemenea că primii 91 de berbeci au ajuns deja la familii.

Autoritățile afirmă că distribuirea oilor ar trebui să fie finalizată înainte de sfârșitul acestei săptămâni, fără a preciza însă numărul total de bărbați mobilizați.

Informația a fost comentată de analistul militar Chris Owen pe pagina sa de Twitter, acesta notând ironic că o oaie în schimbul unui recrut pare un schimb corect.

Anunțul autorităților din Tuva privind ajutoarele pentru familiile bărbaților încorporați vine la doar o zi după ce în Kîzîl, capitala regiunii, au izbucnit proteste împotriva mobilizării decretate de președintele rus Vladimir Putin miercurea trecută.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar