Regizorul Paul Haggis, reţinut în Italia pentru viol, a fost eliberat

Regizorul Paul Haggis, reţinut în Italia pentru viol, a fost eliberat

Scenarist, producător şi regizor canadiano-american, Paul Haggis, care a fost reţinut în Italia sub acuzaţia de viol, a fost eliberat din arest la domiciliu. Potrivit ziarului La Repubblic, luni , judecătorul italian de anchetă preliminară, după ce a interogat victima - o tânără englezoaică - a considerat că nu a existat niciun fapt de violenţă şi a anulat restricţia de privare de libertate.

Haggis, în vârstă de 69 de ani, câştigător al Oscarului pentru filmul „Coliziune” (2004), a fost reţinut pe 19 iunie în oraşul Ostuni, din sud, unde a ajuns ca invitat la un festival local. Acuzaţiile împotriva lui au fost aduse de o englezoaică cu vârsta de „sub 30 de ani”, care a petrecut trei zile cu cineastul, timp în care ar fi fost abuzată sexual în mod repetat de către acesta. Pe 15 iunie, potrivit presei, citând mărturia femeii, acesta a lăsat-o pe un aeroport local, unde a fost observată de personal „în stare fizică şi psihică proastă”.

Până acum, producătorul de film a fost într-un hotel local. El a negat de la bun început toate acuzaţiile şi a susţinut că relaţia sexuală a fost consensuală.

Haggis este cunoscut pentru munca sa la numeroase seriale populare, inclusiv „Cool Walker” (1993-2001), precum şi pentru participarea la scrierea de scenarii pentru filme precum „Million Dollar Baby” (2004), „Casino Royale” (2006) şi „Quantum”.Milostivirea” (2008). Acuzaţii similare au mai fost făcute împotriva lui.

Femeia, potrivit La Repubblica, s-a întors la Londra. Ea susţine că a fost „îndrăgostită” de regizor şi s-a trezit „într-o situaţie dificilă”. Potrivit presei, cei doi se cunoşteau înainte şi au convenit să se întâlnească în Italia.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!