Regizorul Radu Afrim și actorul Marius Manole - decorați de președintele Iohannis

Regizorul Radu Afrim și actorul Marius Manole - decorați de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de decorare a regizorilor Radu Afrim și Gianina Cărbunariu, a actorilor Constantin Cojocaru, Sorin Leoveanu și Marius Manole, dar și a coregrafului Varvara Cătălina Ștefănescu.

Regizorul Radu Afrim

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului le-a conferit acestora Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria D — "Arta spectacolului", "în semn de apreciere a contribuției remarcabile la creșterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate".

Totodată, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria F "Promovarea culturii" publicației "Timpul", cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, "în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /