Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, absolut inacceptabilă (ministrul de externe austriac)

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, absolut inacceptabilă (ministrul de externe austriac)

Reintroducerea pedepsei cu moartea în Turcia, ca reacție la tentativa de puci eșuată din noaptea de vineri spre sâmbătă, ar fi cu totul inacceptabilă, a estimat ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, într-un interviu publicat luni la Viena, înaintea reuniunii omologilor săi din Uniunea Europeană și SUA, la care situația din Turcia va fi unul din punctele de pe agendă.

'Introducerea pedepsei cu moartea ar fi, desigur, absolut inacceptabilă', a afirmat șeful diplomației austriece, într-un interviu pentru cotidianul Kurier, citat de Reuters.

'Nu trebuie să existe epurări arbitrare sau pedepse penale în afara cadrului asigurat de statul de drept și sistemul de justiție', a subliniat Kurz.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat duminică, după tentativa de puci eșuată, că o decizie privind reintroducerea pedepsei capitale — abolită în 2004—, 'nu poate fi întârziată' și că guvernul va discuta acest subiect cu partidele de opoziție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale