Relatările privind o propunere de creare a unei flote comune cu România și Turcia, "un război de propagandă" (Nencev)

Relatările privind o propunere de creare a unei flote comune cu România și Turcia, "un război de propagandă" (Nencev)

Relatările privind o prezumtivă propunere de creare a unei flote navale comune a Bulgariei cu România și Turcia pentru a contracara o amenințare percepută din partea Rusiei în Marea Neagră au fost "un război de propagandă cu elemente de tactică de război hibrid", a declarat vineri ministrul bulgar al apărării, Nikolai Nencev, la postul de televiziune Nova TV, conform portalului de știri novinite.com.

Potrivit ministrului bulgar, România a propus numai exerciții și training comune în scopul întăririi capacităților de apărare.

Bulgariei nu i s-a făcut nicio propunere de înființare a unei forțe navale comune în Marea Neagră împreună cu România și Turcia, a adăugat Nikolai Nencev, precizând că nici Ucrainei, stat din afara Alianței Nord-Atlantice, nu i s-a oferit o participare.

Conform presei bulgare de joi, președintele român Klaus Iohannis ar fi propus Bulgariei crearea unei flote navale comune vizând contracararea influenței Rusiei în regiunea Mării Negre. Într-un briefing de presă convocat de urgență în aceeași zi, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că atât el, cât și președintele Rosen Plevneliev se opun ideii unei flote comune cu România și Turcia în Marea Neagră, notează portalul menționat.

"Am cerut să includem experți NATO chiar de la început, în cazul în care ar fi discutată o propunere [pentru exerciții și training comune]", a afirmat ministrul Nencev, la Nova TV.

În eventualitatea unor noi inițiative de apărare în Marea Neagră, ele ar trebui implementate sub umbrela NATO, mai degrabă decât în cadrul unui efort regional, a subliniat Nencev.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”