Relațiile comerciale dintre Rusia și China s-au deteriorat, după începerea operațiunii speciale ruse în Ucraina (Bloomberg)

Relațiile comerciale dintre Rusia și China s-au deteriorat, după începerea operațiunii speciale ruse în Ucraina (Bloomberg)

Relațiile comerciale dintre Rusia și China s-au deteriorat, după începerea operațiunii militare speciale ruse în Ucraina, potrivit Agenţiei de presă Bloomberg. ”Pentru orice firmă chineză, care are operațiuni importante în străinătate, accesul continuu la sistemul financiar american este mult mai valoros decât orice tranzacție pe care le-ar putea face cu Rusia, deși unele firme mai mici ar putea fi dispuse să-și asume riscul”, a precizat compania de consultanță Capital Economics, într-un comunicat. Se menţionează că principalele domenii comerciale în care există un declin sunt cele care se ocupă de exportul de țiței, gaze naturale și cărbune din Rusia. Exporturile de paladiu către China pot fi, de asemenea, în pericol, anunţă Bloomberg./vdraguta/atataru

(www.rosbalt.ru – 20 martie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...