Relațiile transatlantice sunt deosebit de importante pentru Angela Merkel, asigură purtătorul de cuvânt al cancelarului german

Relațiile transatlantice sunt deosebit de importante pentru Angela Merkel, asigură purtătorul de cuvânt al cancelarului german

Cancelarul german Angela Merkel este o "atlanticistă din profundă convingere" și consideră că, pentru a menține o relație sănătoasă între Germania și SUA, trebuie semnalate disputele, a declarat luni purtătorul de cuvânt al șefei guvernului de la Berlin, transmite Reuters.

Steffen Seibert a făcut aceste precizări în contextul în care Angela Merkel a generat surprindere la Washington și Londra după ce a declarat duminică la un miting că Europa trebuie să-și ia destinul în propriile mâini, dând de înțeles că SUA sub conducerea președintelui Donald Trump și Marea Britanie după votul în favoarea Brexit nu mai sunt parteneri de încredere.

"Cuvintele cancelarului au fost foarte clare", a afirmat într-o conferință de presă la Berlin purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, subliniind că "a vorbit o transatlanticistă din profundă convingere".

"Pentru că relațiile transatlantice sunt deosebit de importante pentru cancelar, este corect, din punctul său de vedere, să se vorbească deschis despre dispute", a adăugat Seibert.

"Vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat", iar "noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel, după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între președintele american Donald Trump și aliații săi occidentali.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate