Relațiile transatlantice sunt deosebit de importante pentru Angela Merkel, asigură purtătorul de cuvânt al cancelarului german

Cancelarul german Angela Merkel este o "atlanticistă din profundă convingere" și consideră că, pentru a menține o relație sănătoasă între Germania și SUA, trebuie semnalate disputele, a declarat luni purtătorul de cuvânt al șefei guvernului de la Berlin, transmite Reuters.

Steffen Seibert a făcut aceste precizări în contextul în care Angela Merkel a generat surprindere la Washington și Londra după ce a declarat duminică la un miting că Europa trebuie să-și ia destinul în propriile mâini, dând de înțeles că SUA sub conducerea președintelui Donald Trump și Marea Britanie după votul în favoarea Brexit nu mai sunt parteneri de încredere.

"Cuvintele cancelarului au fost foarte clare", a afirmat într-o conferință de presă la Berlin purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, subliniind că "a vorbit o transatlanticistă din profundă convingere".

"Pentru că relațiile transatlantice sunt deosebit de importante pentru cancelar, este corect, din punctul său de vedere, să se vorbească deschis despre dispute", a adăugat Seibert.

"Vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat", iar "noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel, după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între președintele american Donald Trump și aliații săi occidentali.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

2 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Situația la zi / Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND ș…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima