Remaniere a guvernului din Ucraina: Premierul a demisionat

Remaniere a guvernului din Ucraina: Premierul a demisionat

Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk a demisionat şi miniştrii de finanţe şi de externe precum şi procurorul general ar putea demisiona în cadru unei remanieri în această săptămână, au afirmat marţi parlamentari ai partidului preşedintelui Volodymry Zelenskiy, relatează Reuters.

Zelenskiy l-a propus pe vicepremierul Denys Shmygal pentru a-l înlocui pe Honcharuk, a declarat parlamentara Galyna Yanchenko după o reuniune de partid înaintea unei sesiuni parlamentare convocate pentru miercuri de preşedinte.

''Preşedintele şi Shmygal au prezentat potenţiala componenţă a cabinetului ... Aşteptăm mari schimbări", a declarat Yanchenko.

Remanierea survine în timp ce Ucraina încearcă să obţină împrumuturi de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional care depind de progresele înregistrate de Kiev în reforme şi combaterea corupţiei.

Premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk s-a aflat în atenţie de la scurgerile de informaţii din ianuarie privind unele comentarii neadecvate făcute de acesta la adresa preşedintelui Zelenskiy. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...