Remus Truică: Vreau un singur lucru, adevărul

Remus Truică: Vreau un singur lucru, adevărul

Inculpații în dosarul vânzării Fermei Băneasa și apărătorii acestora au fost prezenți marți la Curtea de Apel Brașov pentru proceduri în Camera Preliminară și pentru verificarea măsurilor preventive.

Procesul a început la ora 11.00 și s-a încheiat în jurul orei 22.00, cu câteva pauze de câte un sfert de oră, urmând ca instanța să se pronunțe miercuri pentru măsurile preventive, respectiv prelungirea sau nu cu încă 60 de zile a controlului judiciar, în care se află în prezent inculpații.

Înainte de intrarea în sala de judecată, Remus Truică a precizat că dorește un singur lucru de la acest proces și anume adevărul. "Cred că v-ați dat seama până acum ce este cu dosarul acesta. Vreau un singur lucru, adevărul", a precizat Remus Truică.

Întrebat cum este în libertate, având în vedere că timp de șase luni a fost în arest la domiciliu, Truică a spus că măsura controlului judiciar nu înseamnă libertate.

Avocatul Prințului Paul, Liviu Turcu, a estimat că procesul pe fond va începe probabil prin lunile octombrie sau noiembrie.

"Până când se începe judecata efectiv suntem în această procedură de Cameră Preliminară. Avem dreptul să contestăm rechizitoriul, probele și așa mai departe. Asta se întâmplă acum și o să dureze. Azi am discutat fiecare dintre noi, apărătorii și inculpații din dosar. Am pus în discuție aceste cereri și excepții, urmează în zilele următoare ca instanța să se pronunțe pe ele. Este o procedură greoaie. Urmează să fie contestate, ori noi, ori Parchetul. Așa că tot la Înalta Curte se va ajunge. În ceea ce privește începerea pe fond a procesului, estimez că din toamnă, lunile octombrie, noiembrie. Este un dosar complex, vorbim de niște persoane interesante implicate în dosar. Vorbim despre niște infracțiuni care nu sunt simple, vorbim despre niște prejudicii mari, nu este ușor. Adică este adevărat, procurorul acuză, este dreptul lui să acuze, iar noi trebuie să ne apărăm", a explicat, într-o pauză, avocatul Prințului Paul.

Remus Truică, Prințul Paul, Dan Andronic, alături de alte persoane, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul Ferma Băneasa. Remus Truică este învinuit de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, iar Prințul Paul de cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată.

AGERPRERS/(A-autor: Jana Pintili, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”