Reprezentanți ai Sindicatului Polițiștilor Europol protestează în fața Ministerului Muncii pe legea salarizării unitare

Reprezentanți ai Sindicatului Polițiștilor Europol protestează în fața Ministerului Muncii pe legea salarizării unitare

Aproximativ 100 de sindicaliști din cadrul Sindicatului Polițiștilor Europeni "Europol" protestează, joi, în fața Ministerului Muncii, aceștia fiind nemulțumiți de proiectul de lege privind salarizarea unitară.

"Suntem aici pentru Legea salarizării unitare, pentru proiectul de lege despre care se vorbește de două săptămâni, dar pe care nimeni nu l-a văzut. Este vorba despre viitorul nostru. Protestăm și față de modul incorect în care a fost aplicată Hotărârea de Guvern numărul 1 cu privire la salariul minim. În momentul de față sunt aproximativ 40.000 de polițiști plătiți cu salariul minim de 1.450 de lei în care sunt introduse sporuri sub formă de sume compensatorii", a declarat Cosmin Andrei, președintele Sindicatului Europol.

Întrebat de ce sunt separați polițiștii de la EUROPOL de cei care protestează, tot joi, în fața Ministerului Afacerilor Interne, acesta a spus că protestează față de ambele instituții.

"Practic, nu este vina unui singur minister, e vina Guvernului și în principal a celor două ministere: Ministerul Muncii și Ministerul Afacerilor Interne. Ne-am împărțit ca să le arătăm nemulțumirea față de ambele ministere: MAI-ul pentru cum a aplicat HG privind salariul minim și Ministerul Muncii pentru grila de salarizare. Așteptam reacții din partea celor două ministere, pentru că într-adevăr a fost vina polițiștilor, noi suntem disciplinați din fire, nu am ieșit până acum în stradă, dar suntem ultima categorie bugetară. Salariile noastre, din 2008 până în prezent, au crescut cu 59 de lei", a mai spus președintele EUROPOL.

Președintele EUROPOL a precizat că probabil vor intra la discuții cu Ministrul Consultării Publice și a Dialogului Social, dar nu se așteaptă ca în cursul zilei de joi să fie vreo discuție decisivă.

"Probabil vom intra la discuții cu ministrul Consultării Publice și Dialogului Social. Nu ne așteptăm ca astăzi (joi — n.r.) să avem discuțiile decisive. Astăzi protestăm și ne arătăm nemulțumirea. Este un protest simbolic, suntem câteva sute, poate o mie de polițiști în stradă, dar lucrurile se vor schimba", a mai spus președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”