Reprezentanţii pensionarilor: Mulţi dintre noi au votat PSD; vrem ca PSD să ne respecte şi să nu fim călcaţi în picioare

Reprezentanţii pensionarilor: Mulţi dintre noi au votat PSD; vrem ca PSD să ne respecte şi să nu fim călcaţi în picioare

Programul de guvernare al PSD a fost votat de pensionari în 2016 pentru că includea creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, însă acum guvernanţii s-au răzgândit, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Dumitru Cojanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor "Unirea".

"Reprezentanţii pensionarilor din ţară şi din Bucureşti, de la toate filialele noastre s-au adunat şi vor veni în continuare pentru că sunt nemulţumiţi şi dezamăgiţi de modul în care guvernanţii aplică propriul program de guvernare în ceea ce priveşte nivelul de trai. În 2016, pensionarii au votat ca, din 2021, punctul de pensie să reprezinte 45% din salariul mediu brut pe ţară ca pondere. Din păcate, sub pretextul transferului contribuţiilor de la angajator la angajat, spun că nu s-ar mai putea aplica această prevedere a programului de guvernare, ceea ce nu este real. Mulţi dintre noi au votat PSD dar noi vrem ca PSD-ul să ne respecte pe toţi şi să nu fim călcaţi în picioare", a afirmat Cojanu.

Acesta a menţionat că reprezentanţii pensionarilor au venit cu propuneri către Guvern însă nu s-a ţinut cont de ele.

"Noi am venit în întâmpinare cu propunerea ca, în mod gradat, în următorii ani începând din 2021 punctul de pensie să crească cu două puncte procentuale până ajunge, în 2024 - 2025, la 45% din salariul mediu brut. Deci, se poate, numai că domniile lor nu au agreat şi nu au analizat împreună cu noi aceată posibilitate şi vor să aplice ceea ce a aplicat şi Băsescu din 2010 să creasă numai cu inflaţia şi cu 50% din creşterea reală a salariului mediu brut, care nu înseamnă altceva decât câteva procente. Aceste procente nu asigură puterea de cumpărare a pensionarilor şi un nivel de trai decent", a mai spus sursa citată.

Întrebat dacă reprezentanţii pensionarilor vor avea o întâlnire cu autorităţile, Cojanu a precizat că nu sunt semnale în acest sens.

"Nu avem semnale că ne vom întâlni cu cineva din Guvern. Până acum ne-au ocolit. Avem cerere la ministrul Muncii pentru audienţă dar răspunsul este să aşteptăm până se dezbate Legea pensiilor. Nu este corect, pentru că Legea prevede ca noi să lucrăm cot la cot cu ei. Singura dată când am avut o întâlnire a fost acum 10 zile când şeful Casei Naţionale de Pensii m-a întrebat dacă facem miting. I-am spus că da şi că nu vom anula mitingul de la Guvern dacă nu ni se rezolvă problemele", a subliniat Dumitru Cojanu.

Aproximativ 150 de reprezentanţi ai pensionarilor participă miercuri la un miting organizat de Federaţia Unirea în faţa Guvernului, principala revendicare fiind creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, din 2021. Acţiunea de protest este preconizată să se încheie în jurul orei 14:00. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN