Reprezentanții României la Eurovision au plecat spre Kiev; Iuliana Marciuc: Sper să fim în Top 5

Reprezentanții României la Eurovision au plecat spre Kiev; Iuliana Marciuc: Sper să fim în Top 5

Reprezentanții României la Eurovision 2017 - Alex Florea și Ilinca Băncilă, au plecat luni spre Kiev, unde va avea loc concursul cântecului European, șefa delegației române, Iuliana Marciuc, afirmând că speră ca artiștii să fie, după finala din 13 mai, în "Top 5".

Ea a vorbit despre cum este apreciată piesa României, "Yodel It!", înainte de startul competiției muzicale.

"M-am uitat la topurile ziariștilor, la topurile fanilor. M-am bucurat că suntem în Top 10", a spus Iuliana Marciuc, mărturisind că speră la un loc de "Top 5".

Referitor la show-ul României la Kiev, reprezentanta TVR a declarat că deocamdată a văzut scena doar în fotografii, iar marți este o zi crucială, cea a primei repetiții a României.

"Este o zi foarte importantă pentru noi, pe care o așteptăm cu mare nerăbdare, pentru că este momentul în care vedem și noi ce au gândit ei și împreună cu cei trei artiști cu care plecăm — directorul de sunet Gabi Scîrleț, directorul de imagine Sergiu Ardelean și regizorul artistic Aurel Badea — vom încerca să ajungem la un numitor comun și sper să se întâmple asta", a adăugat șefa delegației române.

Cei doi artiști au declarat că nu au "nicio frică" în ceea ce privește competiția cântecului european. Ei au povestit, pentru AGERPRES, cum a decurs mini-turneul de promovare internațională a piesei României la Eurovision. "De fiecare dată când ieșeam din sălile de concert, toată lumea cânta 'Yodel'", a povestit Ilinca Băncilă.

"Sperăm că așa se va întâmpla și la Kiev și că cei de acasă vor cânta 'Yodel It!'", a completat Alex Florea. Mai mult, Ilinca a spus că, de la sosirea la Kiev, va posta în fiecare zi câte un filmuleț, pe canalul său de YouTube.

Ei au vorbit și despre videoclipul piesei "Yodel It!", realizat în Cluj-Napoca.

"Eu sunt din Cluj și a fost mândria mea, cumva, să arătăm puțin Clujul în Europa și ideea îi aparține lui Dan Petcan", a mărturisit Ilinca, ea mărturisind că pentru videoclip au lucrat "trei zile încontinuu".

Printre concurenții Eurovision 2017 apreciați de cei doi artiști români se numără reprezentanții Italiei, Suediei și Belgiei.

Eurovision "nu e doar muzică, e artă — show, costume, energie, totul este o artă", a spus Ilinca.

Reprezentanții României vor cânta în a doua semifinală Eurovision, pe 11 mai. Marea finală a concursului este programată pe 13 mai.

AGERPRES / (A — autor: Oana Ghiță, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...