Republica Cehă: Ministrul muncii se scuză după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

Republica Cehă: Ministrul muncii se scuză după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

Ministrul ceh al muncii şi protecţiei sociale, Jana Malacova, şi-a cerut scuze luni, după ce a comparat pandemia de coronavirus cu al doilea război mondial, ceea ce a stârnit reacţii de indignare, relatează dpa.

Malacova a afirmat că regretă o asociere "nepotrivită" de cuvinte.

În timpul unei recente dezbateri televizate, ea a remarcat că întreaga ţară s-a oprit practic, adăugând că cel de-al doilea război mondial nu a determinat ceea ce a determinat actuala criză COVID-19. Nicio altă situaţie nu i-a împiedicat vreodată pe copii să meargă la şcoală, a spus Malacova.

În replică, directorul Muzeului evreiesc din Praga, Leo Pavlat, a precizat că în timpul ocupaţiei germane copiii evrei au fost, parţial, împiedicaţi să meargă la şcoală, iar după iulie 1942 nu au mai putut frecventa şcoala deloc.

Pavlat a menţionat într-un comunicat că afirmaţiile ministrului muncii au fost "extrem de lipsite de tact", având în vedere victimele Holocaustului.

Peste 6 milioane de oameni au murit în Holocaust, cifră care îi include pe cei peste 80.000 de evrei cehi care au fost exterminaţi în lagăre germane, adaugă dpa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu