Republica Cehă: Ministrul muncii se scuză după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

Republica Cehă: Ministrul muncii se scuză după ce a comparat pandemia cu al doilea război mondial

Ministrul ceh al muncii şi protecţiei sociale, Jana Malacova, şi-a cerut scuze luni, după ce a comparat pandemia de coronavirus cu al doilea război mondial, ceea ce a stârnit reacţii de indignare, relatează dpa.

Malacova a afirmat că regretă o asociere "nepotrivită" de cuvinte.

În timpul unei recente dezbateri televizate, ea a remarcat că întreaga ţară s-a oprit practic, adăugând că cel de-al doilea război mondial nu a determinat ceea ce a determinat actuala criză COVID-19. Nicio altă situaţie nu i-a împiedicat vreodată pe copii să meargă la şcoală, a spus Malacova.

În replică, directorul Muzeului evreiesc din Praga, Leo Pavlat, a precizat că în timpul ocupaţiei germane copiii evrei au fost, parţial, împiedicaţi să meargă la şcoală, iar după iulie 1942 nu au mai putut frecventa şcoala deloc.

Pavlat a menţionat într-un comunicat că afirmaţiile ministrului muncii au fost "extrem de lipsite de tact", având în vedere victimele Holocaustului.

Peste 6 milioane de oameni au murit în Holocaust, cifră care îi include pe cei peste 80.000 de evrei cehi care au fost exterminaţi în lagăre germane, adaugă dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia

5 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel