Republica Democrată Congo anunţă sfârşitul epidemiei de rujeolă, care a ucis peste 7.000 de copii în 25 de luni

Republica Democrată Congo anunţă sfârşitul epidemiei de rujeolă, care a ucis peste 7.000 de copii în 25 de luni

Ministrul congolez al Sănătăţii a anunţat marţi la Kinshasa sfârşitul unei epidemii mortale de rujeolă care a ucis, în 25 de luni, peste 7.000 de copii cu vârste sub cinci ani din Republica Democrată Congo (RDC), informează AFP.

''Putem spune că, de o lună, această epidemie a fost eliminată pe întreg teritoriul nostru (...) Putem spune că rujeola nu mai există'' în RD Congo, a anunţat ministrul Eteni Longondo în timpul a unei conferinţe de presă.

''Epidemia de rujeolă a progresat lent, dar a fost cea mai mortală. A luat peste 7.000 dintre copiii noştri", a adăugat ministrul.

Oficialul a indicat de asemenea că ''vaccinările de rutină vor continua'' la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte ''vârfuri periodice''.

Primele cazuri de rujeolă au fost înregistrate în iulie 2018.

În ianuarie 2020, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că a recenzat ''peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese''.

În prezent, RD Congo luptă cu epidemia de COVID-19, boală care a ucis 251 de persoane din cele 9.891 cazuri înregistrate începând de la data de 10 martie.

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost, de asemenea, declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane, potrivit celor mai recente cifre oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...