Republica Moldova: Blocul ACUM invită la discuţii publice grupul parlamentar al socialiştilor

Republica Moldova: Blocul ACUM invită la discuţii publice grupul parlamentar al socialiştilor

Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate, PAS, plus Partidul 'Platforma Demnitate şi Adevăr', PPDA) a invitat grupul parlamentar al socialiştilor lui Igor Dodon la discuţii publice privind eventualele iniţiative în vederea dezoligarhizării ţării, potrivit unui anunţ postat luni pe pagina de internet a blocului, citat de portalul Deschide.md .

Discuţiile au fost programate pentru marţi, ora 11:00, dar pot avea loc în altă zi şi la o oră convenite de comun acord între părţi în sala de conferinţe a parlamentului Republicii Moldova.

Potrivit ACUM, invitaţia intervine în contextul în care procesul de constituire a organismelor de lucru în legislativ este tergiversat, 'fiind blocată discutarea şi adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic'. 'Conştientizând riscurile social-economice care rezultă din incertitudinea politică cauzată de lipsa unui parlament funcţional, reiterăm că dezoligarhizarea instituţiilor statului este condiţia primordială pentru aducerea Republicii Moldova pe calea normalităţii şi restabilirea încrederii cetăţenilor într-un viitor democratic şi prosper al ţării noastre', se menţionează în comunicat.

Anterior, blocul ACUM făcuse o invitaţie la discuţii tuturor 'deputaţilor care nu sunt controlaţi de regimul oligarhic' condus de Partidul Democrat (PD), al controversatului oligarh Vlad Plahotniuc. Dar deputaţii Partidului Socialist nu s-au prezentat atunci la discuţii.

Până în prezent, blocul ACUM refuzase invitaţia socialiştilor de a negocia în vederea constituirii unei coaliţii, la fel şi posibilitatea unei coaliţii cu PD.

Conform rezultatelor alegerilor, Partidul Socialiştilor dispune de 35 de mandate în noul parlament, Partidul Democrat, de 30, Blocul ACUM, de 26, iar Partidul Şor, de 7 mandate. Trei mandate le-au revenit deputaţilor independenţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…