Republica Moldova: Coaliţia de guvernare ACUM-PSRM cheamă oamenii să participe duminică la ''marşul poporului''

Preşedintele Igor Dodon i-a chemat joi pe cetăţenii pe Republicii Moldova să participe la un "marş al poporului', duminică, 16 iunie, în faţa clădirii Parlamentului, începând cu ora 11.00, informează Radio Chişinău şi Unimedia. Igor Dodon a făcut acest îndemn după ce s-a consultat cu lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, aleasă premier al noului guvern, cu liderul Platformei "Demnitate şi Adevăr" (DA), Andrei Năstase, numit ministru de interne, şi cu lidera socialiştilor Zinaida Greceanîi, preşedinta Parlamentului numită de coaliţia de guvernare ACUM-PSRM.

"Am avut o discuţie cu Maia Sandu, Andrei Năstase şi Zinaida Greceanîi despre situaţia actuală şi acţiunile (ce ar trebui) întreprinse în zilele următoare. La ziua de azi, această nouă guvernare este susţinută de tot mai multă lume din interiorul ţării, aleşi locali, consilieri, vin sute de mesaje. Va rog sa ieşiţi cu declaraţii în susţinerea guvernului legitim. Nu vă temeţi. Daţi dovadă de curaj. Dacă în următoarele zile vom fi mai mulţi, atunci transmiterea paşnică a puterii va fi mai simplă şi rapidă. Dacă veţi aştepta, s-ar putea ajunge la destabilizare", a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să vină "din toate colţurile ţării". "Datorită vouă dictatorul a căzut. Datorită rezistenţei, curajului vostru. Astăzi, putem spune că Plahotniuc a fost învins', a spus Maia Sandu, îndemnându-i totodată pe oameni să fie "vigilenţi" pentru că "Plahotniuc va face totul ca să vă împiedice să veniţi la marş". " Veniţi din timp, veniţi la rude, rămâneţi peste noapte, dacă este posibil', a mai adăugat noul premier ales Maia Sandu.

Potrivit lui Andrei Năstase, duminică va fi "o acţiune extrem de importantă pentru viitorul patriei noastre, pentru procesul de asanare a societăţii noastre, consolidarea şi unitatea societăţii noastre'.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbăta trecută după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea. De asemenea, a fost învestit un nou guvern, la conducerea căruia a fost numită lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova, care, potrivit unor observatori şi presei de la Chişinău, este aservită controversatului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie de guvernul Filip.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing