Republica Moldova: Coaliţia de guvernare ACUM-PSRM cheamă oamenii să participe duminică la ''marşul poporului''

Republica Moldova: Coaliţia de guvernare ACUM-PSRM cheamă oamenii să participe duminică la ''marşul poporului''

Preşedintele Igor Dodon i-a chemat joi pe cetăţenii pe Republicii Moldova să participe la un "marş al poporului', duminică, 16 iunie, în faţa clădirii Parlamentului, începând cu ora 11.00, informează Radio Chişinău şi Unimedia. Igor Dodon a făcut acest îndemn după ce s-a consultat cu lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, aleasă premier al noului guvern, cu liderul Platformei "Demnitate şi Adevăr" (DA), Andrei Năstase, numit ministru de interne, şi cu lidera socialiştilor Zinaida Greceanîi, preşedinta Parlamentului numită de coaliţia de guvernare ACUM-PSRM.

"Am avut o discuţie cu Maia Sandu, Andrei Năstase şi Zinaida Greceanîi despre situaţia actuală şi acţiunile (ce ar trebui) întreprinse în zilele următoare. La ziua de azi, această nouă guvernare este susţinută de tot mai multă lume din interiorul ţării, aleşi locali, consilieri, vin sute de mesaje. Va rog sa ieşiţi cu declaraţii în susţinerea guvernului legitim. Nu vă temeţi. Daţi dovadă de curaj. Dacă în următoarele zile vom fi mai mulţi, atunci transmiterea paşnică a puterii va fi mai simplă şi rapidă. Dacă veţi aştepta, s-ar putea ajunge la destabilizare", a declarat Dodon în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să vină "din toate colţurile ţării". "Datorită vouă dictatorul a căzut. Datorită rezistenţei, curajului vostru. Astăzi, putem spune că Plahotniuc a fost învins', a spus Maia Sandu, îndemnându-i totodată pe oameni să fie "vigilenţi" pentru că "Plahotniuc va face totul ca să vă împiedice să veniţi la marş". " Veniţi din timp, veniţi la rude, rămâneţi peste noapte, dacă este posibil', a mai adăugat noul premier ales Maia Sandu.

Potrivit lui Andrei Năstase, duminică va fi "o acţiune extrem de importantă pentru viitorul patriei noastre, pentru procesul de asanare a societăţii noastre, consolidarea şi unitatea societăţii noastre'.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbăta trecută după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea. De asemenea, a fost învestit un nou guvern, la conducerea căruia a fost numită lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova, care, potrivit unor observatori şi presei de la Chişinău, este aservită controversatului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie de guvernul Filip.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…