Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Republica Moldova: Concursul pentru şefia Centrului Naţional Anticorupţie, câştigat de unul dintre fidelii lui Dodon

Comisia juridică, numiri şi imunităţi din cadrul parlamentului de la Chişinău a anunţat luni seara că cele mai multe puncte în cadrul concursului pentru funcţia de şef al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) le-a acumulat candidatul Ruslan Flocea, informează Radio Chişinău.

Ruslan Flocea este secretarul general al Aparatului preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

'Pe locul doi şi trei s-au plasat Cristina Ţărnă şi respectiv Vitalie Verebceanu', a menţionat deputatul socialist Grigore Novac.

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a organizat luni concursul pentru funcţia de director al CNA, după ce anterior a decis prelungirea cu o săptămână a termenului de depunere a dosarelor.

Candidaţii care s-au înregistrat în cursa pentru conducerea Centrului au prezentat conceptul de dezvoltare a instituţiei şi au răspuns la întrebările deputaţilor.

La concursul pentru funcţia de director al CNA au fost admişi nouă candidaţi. Postul de şef al CNA a rămas vacant după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis de parlamentul moldovean la 8 iunie.

'Nici mie nu-mi place că a ieşit aşa', a reacţionat şefa guvernului moldovean, Maia Sandu, într-o declaraţie făcută la postul de televiziune TVC21.

'Sunt de acord că sunt întrebări (...) Nici mie nu-mi place că a ieşit aşa. Nu ştiu dacă parlamentul îl va vota, dar ar fi fost mult mai bine ca la astfel de concursuri să nu participe consilierii preşedinţilor sau ai premierilor. Nu pot spune nimic de dl. Flocea, am lucrat cu el când eram ministru, dar asta e cu totul altceva. Nu pot spune dacă e corect sau nu, trebuie să o spună cei care au jurizat. Dar dacă mai multă lume ar fi participat la concursuri, am fi avut de ales din oameni care nu sunt atât de apropiaţi politicului', a spus Maia Sandu, citată de portalul Deschide.md.

Până la numirea sa în funcţie de secretar general al Aparatului preşedintelui, Ruslan Flocea a activat în calitate de şef al Direcţiei Generale Teritoriale (DGTA) Centru al CNA.

Acesta a mai făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, actualul preşedinte al parlamentului moldovean şi lidera Partidului Socialist.

Într-o reacţie publică, fostul primar al Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, a declarat că Ruslan Flocea este incompatibil cu funcţia de director CNA şi ar trebui ca parlamentul să respingă candidatura sa.

'Din 2014 până în 2016, Flocea a fost şef al Direcţiei Teritoriale Centru a CNA (...). Aceasta înseamnă că acum Flocea va trebui să se investigheze pe el însuşi. Astfel, Flocea a făcut parte plenar din sistemul şi regimul debarcat de la putere în luna iunie, regim condamnat prin declaraţia parlamentului cu privire la statul capturat', scrie între altele liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, într-o postare pe o reţea de socializare. AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Ionuţ Mareş, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă