Republica Moldova: Liderii protestatarilor anunță că manifestațiile vor continua

Republica Moldova: Liderii protestatarilor anunță că manifestațiile vor continua

Liderii celor trei grupuri care protestează la Chișinău, Andrei Năstase (Platforma civică 'Demnitate și Adevăr'), Igor Dodon (liderul socialist) și Renato Usatîi (Partidul Nostru) au anunțat vineri, în cadrul unui forum civic, că protestele, precum și presiunile asupra noii guvernări din Republica Moldova vor continua, informează Moldpres.

Potrivit lui Dodon, anunțul făcut vineri dimineața de președintele parlamentului Andrian Candu privind disponibilitatea organizării unui referendum pentru alegerea prin vot direct a șefului statului este o primă victorie, iar presiunile pașnice trebuie să continue.

'Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, faptul că ne-am unit este un lucru bun și avem o agendă comună clară: dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. În urma protestelor, astăzi am primit primul răspuns din partea guvernării, iar noi propunem chiar și modificarea Constituției în Parlament', a spus Dodon.

Andrei Năstase, unul dintre liderii Platformei DA, a menționat că revendicările protestatarilor trebuie respectate în totalitate pentru a scoate republica din criză.

Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, a propus deputaților să înainteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Filip, iar la ședința la care aceasta va fi examinată să fie prezenți și protestatari. 'Astăzi este necesară mobilizarea tuturor cetățenilor pentru obținerea alegerilor anticipate', a susținut Usatîi.

În dimineața zilei de vineri, șeful legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, a anunțat că majoritatea parlamentară este gata să accepte o serie de revendicări înaintate de protestatari, printre care și organizarea unui referendum constituțional pentru alegerea prin vot direct a președintelui țării.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul

5 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele