Republica Moldova: Militari ai SUA participă la exercițiul "Dragon Pioneer 2016"; socialiștii protestează (GALERIE FOTO)

Militari ai Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii participă, în perioada 3-20 mai, la exercițiul "Dragon Pioneer 2016", desfășurat, în premieră, în Republica Moldova, informează mass-media de peste Prut.

Aplicațiile, în care vor fi antrenați 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA și 165 de militari din Batalionul de geniu, din Batalionul 22 de menținere a păcii, precum și din brigăzile 1, 2 și 3 ale armatei Republicii Moldova, au ca scop instruirea comună a subunităților de geniu și creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, precizează Radio Chișinău.

Scenariul exercițiului, care va avea loc în Batalionul de geniu și la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată "Moldova", prevede instruirea contingentelor celor două armate în vederea executării acțiunilor de cercetare de geniu, lucrărilor de fortificație, trecerii peste obstacole, amenajării trecerii unui curs de apă, executării lucrărilor de distrugere, de supraviețuire, cu asigurare logistică în condiții de câmpie, cu acordarea ajutorului medical și evacuarea răniților.

În dimineața zilei de marți, unitățile de tehnică militară au ajuns la vama Sculeni și se îndreptau spre centrul capitalei. Între timp, la intrarea în Republica Moldova, un grup de socialiști au protestat împotriva acestui exercițiu și împotriva NATO, scandând "Jos NATO!" și "Stop bazelor NATO!", potrivit unor fotografii postate de Agora.md și de jurnaliști moldoveni pe rețelele de socializare.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a notat pe pagina sa de Facebook că a cerut chiar să verifice actele convoiului militar american.

În același timp, la vamă s-a desfășurat și un contra-miting, pro-NATO, cu pancarte pe care se putea citi "NATO și Europa vor salva Republica Moldova".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze