Republica Moldova: Militari ai SUA participă la exercițiul "Dragon Pioneer 2016"; socialiștii protestează (GALERIE FOTO)

Republica Moldova: Militari ai SUA participă la exercițiul "Dragon Pioneer 2016"; socialiștii protestează (GALERIE FOTO)

Militari ai Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii participă, în perioada 3-20 mai, la exercițiul "Dragon Pioneer 2016", desfășurat, în premieră, în Republica Moldova, informează mass-media de peste Prut.

Aplicațiile, în care vor fi antrenați 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA și 165 de militari din Batalionul de geniu, din Batalionul 22 de menținere a păcii, precum și din brigăzile 1, 2 și 3 ale armatei Republicii Moldova, au ca scop instruirea comună a subunităților de geniu și creșterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, precizează Radio Chișinău.

Scenariul exercițiului, care va avea loc în Batalionul de geniu și la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată "Moldova", prevede instruirea contingentelor celor două armate în vederea executării acțiunilor de cercetare de geniu, lucrărilor de fortificație, trecerii peste obstacole, amenajării trecerii unui curs de apă, executării lucrărilor de distrugere, de supraviețuire, cu asigurare logistică în condiții de câmpie, cu acordarea ajutorului medical și evacuarea răniților.

În dimineața zilei de marți, unitățile de tehnică militară au ajuns la vama Sculeni și se îndreptau spre centrul capitalei. Între timp, la intrarea în Republica Moldova, un grup de socialiști au protestat împotriva acestui exercițiu și împotriva NATO, scandând "Jos NATO!" și "Stop bazelor NATO!", potrivit unor fotografii postate de Agora.md și de jurnaliști moldoveni pe rețelele de socializare.

Igor Dodon, președintele Partidului Socialiștilor, a notat pe pagina sa de Facebook că a cerut chiar să verifice actele convoiului militar american.

În același timp, la vamă s-a desfășurat și un contra-miting, pro-NATO, cu pancarte pe care se putea citi "NATO și Europa vor salva Republica Moldova".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

3 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!

4 Pensii speciale de jurnalişti pentru generalul Pavel Abraham, meteorologul Romica Jurcă sau colonelul Mircea …

5 Cum au traversat avioanele lui Putin România în drum spre Geneva și de ce au fost flancate de două avioane ame…