Republica Moldova: Plahotniuc spune că o va susține pe Maia Sandu în turul doi, dacă Lupu nu se va califica

Republica Moldova: Plahotniuc spune că o va susține pe Maia Sandu în turul doi, dacă Lupu nu se va califica

Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european, a afirmat omul de afaceri și prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul Allmoldova, citat luni de IPN și Europa Liberă.

Sursa foto: www.parlament.md

Întrebat pe cine va susține Partidul Democrat în turul doi, dacă democratul Marian Lupu nu se califică, pe Igor Dodon sau pe Maia Sandu, Plahotniuc a răspuns că în opinia sa Maia Sandu este 'corect direcționată și spune ce gândește'. 'Chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național', consideră acesta.

Dimpotrivă, Igor Dodon este, în opinia lui Plahotniuc, 'un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare.' Dodon 'are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea, din postura de președinte, să pună țara pe o cale extrem de periculoasă', a declarat Plahotniuc.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDM, în cazul în care Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale, parlamentul și guvernul vor trebui să colaboreze cu ea instituțional, așa cum este normal într-un stat.

Totodată, Plahotniuc consideră că retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală era previzibilă și logică, pentru că acesta 'a cedat când a văzut că nu mai are nicio șansă'. În opinia lui, decizia de retragere ar fi fost luată după ce s-a văzut că Marian Lupu a început să înregistreze un avans serios în campania electorală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”