Republica Moldova: Plahotniuc spune că o va susține pe Maia Sandu în turul doi, dacă Lupu nu se va califica

Republica Moldova: Plahotniuc spune că o va susține pe Maia Sandu în turul doi, dacă Lupu nu se va califica

Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european, a afirmat omul de afaceri și prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul Allmoldova, citat luni de IPN și Europa Liberă.

Sursa foto: www.parlament.md

Întrebat pe cine va susține Partidul Democrat în turul doi, dacă democratul Marian Lupu nu se califică, pe Igor Dodon sau pe Maia Sandu, Plahotniuc a răspuns că în opinia sa Maia Sandu este 'corect direcționată și spune ce gândește'. 'Chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național', consideră acesta.

Dimpotrivă, Igor Dodon este, în opinia lui Plahotniuc, 'un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare.' Dodon 'are o capacitate extraordinară de manipulare și ar putea, din postura de președinte, să pună țara pe o cale extrem de periculoasă', a declarat Plahotniuc.

Potrivit prim-vicepreședintelui PDM, în cazul în care Maia Sandu va câștiga alegerile prezidențiale, parlamentul și guvernul vor trebui să colaboreze cu ea instituțional, așa cum este normal într-un stat.

Totodată, Plahotniuc consideră că retragerea lui Andrei Năstase din cursa electorală era previzibilă și logică, pentru că acesta 'a cedat când a văzut că nu mai are nicio șansă'. În opinia lui, decizia de retragere ar fi fost luată după ce s-a văzut că Marian Lupu a început să înregistreze un avans serios în campania electorală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat