Republica Moldova: PLDM a anunțat că trece în opoziție

Republica Moldova: PLDM a anunțat că trece în opoziție

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM) va trece în opoziție și nu va susține candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru, a anunțat sâmbătă președintele interimar al liberal-democraților, Valeriu Streleț, după reuniunea Consiliului Național Politic al formațiunii, transmite Moldpres.

În cadrul reuniunii s-a decis că, până la viitorul congres al PLDM, care va avea loc pe 20 martie, formațiunea va începe un proces detaliat de evaluare a situației interne și de promovare a unor principii de lustrație internă, potrivit lui Streleț.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat vineri după-amiaza decretul privind desemnarea noului candidat al majorității parlamentare declarate, Pavel Filip, la funcția de premier. Conform prevederilor Constituției moldovenești, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al parlamentului asupra programului și componenței guvernului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut chestiile ăstea cu „Piedonii”

2 Ungaria tace și face...

3 Inspector ITM către un patron: „Boule, s-gi p-la” / „Bă, mu-e, să te f-t în gură, analfabetule, milionarule în Euro!”

4 Generalul(r) Virgil Bălăceanu, avertisment care dă fiori...

5 „Și beat și treaz, Piedone nu candidează nici la președinție, nici la Primăria Capitalei. Punct. Așa să-mi ajute Dumnezeu”