Republica Moldova: Primarul din Orhei, Ilan Shor, reținut pentru 72 de ore

Republica Moldova: Primarul din Orhei, Ilan Shor, reținut pentru 72 de ore

Primarul din Orhei, Ilan Shor, bănuit de corupție în dosarul jafului din sistemul bancar, a fost reținut marți de Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova pentru 72 de ore, informează independent.md.

După audieri care au durat câteva ore, pe numele lui Shor, care a administrat Banca de Economii după 2013 și a scris un autodenunț în care afirma că i-a acordat sume impresionante de bani fostului premier Vladimir Filat, a fost emis un mandat de arest pentru 72 de ore.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, dosarul pentru care a fost reținut Shor nu are legătură cu cel în care este implicat Vladimir Filat. Shor este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Bețișor susține că aplicarea măsurii de arest vine după ce au fost furnizate 'noi dovezi de peste hotare', urmând ca ulterior să se solicite procedura de arest pentru 30 de zile.

Ea a mai precizat că acesta este bănuit de acordarea unor credite ilegale în anul 2014.

Avocații lui Shor susțin că 'nu există dovezi' noi și contestă această decizie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...