Republica Moldova: Trupele ruse au executat trageri în Transnistria, chiar în ajunul zilei în care a început războiul din 1992 (presă)

Republica Moldova: Trupele ruse au executat trageri în Transnistria, chiar în ajunul zilei în care a început războiul din 1992 (presă)

Noi exerciţii militare, cu trageri, au fost organizate vineri de trupele ruse dislocate în Transnistria, în ajunul Zilei Memoriei, când la Chişinău sunt comemoraţi combatanţii căzuţi în lupta pentru integritatea Republicii .Moldova în războiul de pe Nistru din 1992.

Grupul Operaţional al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea separatistă a efectuat o sesiune de control pe 1 martie 2019. În timpul exerciţiilor, militarii şi pompierii au executat trageri din mitraliere de calibru mare, potrivit Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, citat de portalul ucrainean dsnews.ua, preluat de Radio Chişinău

"În perioada de instruire, şoferi au parcurs circa 5.000 de kilometri, iar soldaţii unităţii de infanterie motorizată au folosit peste 200.000 de muniţii", a transmis ministerul rus.

La 2 martie 1992, a început conflictul armat de pe Nistru, cunoscut ca războiul moldo-rus, confruntare militară dintre Chişinău şi autoproclamata republică transnistreană, aminteşte Radio Chişinău, care adaugă că, la 29 iulie, în regiune au intrat aşa-zisele trupe de pacificatori ruşi.

Conform Acordului privind principiile de reglementare paşnică a conflictului armat de pe Nistru, semnat în 1992 la Moscova, în Zona de Securitate (peste 200 km de-a lungul râului), au fost instalate posturile forţelor de menţinere a păcii din Rusia, Republica Moldova şi Transnistria.

Potrivit Radio Chişinău, pe teritoriul regiunii transnistrene se află în prezent peste 1.500 de militari ruşi, iar peste 20.000 de tone de muniţie şi bombe sunt ţinute în depozitele militare din satul Cobasna. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

3 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești

4 Închisoare pe viață pentru o crimă oribilă / Filmul jafului ratat soldat cu moartea unui om de afaceri extrem de…

5 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă