Republicanul considerat mai periculos decât Trump. Politico: „Guvernatorul Floridei a învăţat din greşeli”

Republicanul considerat mai periculos decât Trump. Politico: „Guvernatorul Floridei a învăţat din greşeli”

Bărbatul are 43 de ani, este născut în Florida, are descendenţă italiană şi a studiat istoria la Yale şi dreptul la Harvard, fiind ulterior ofiţer în Irak.

Pe Insider, un expert în fascism, susţine că „DeSantis este un individ foarte periculos deoarece a învăţat din greşelile lui Trump”.

Oponenţii lui Trump spun că „Donald Trump a condus o insurecţie şi reprezintă o ameninţare continuă pentru democraţia americană, dar, hei, celălalt tip a refuzat să oblige elevii să poarte măşti în şcoli pe durata pandemiei, deci este mult mai rău”.

Politico scrie că democraţii pot spera ca Ron DeSantis să fie nominalizarea republicanilor şi să scape astfel de încă un mandat al lui Trump, dar în acelaşi timp se spune că guvernatorul Floridei ar putea fi periculos, având în vedere că a învăţat din greşelile celuilalt preşedinte şi ar şti cum să guverneze eficient.

Se opune avortului şi controlului armelor

Ron Desantis susţine consumul de marijuana în scop medical, dar se opune consumului de droguri în mod recreaţional. De asemenea, el se opune avortului şi controlului armelor de foc.

Pe plan economic, este susţinător al politicii „no budget, no pay". Guvernatorul consideră că economia va creşte din reducerea cheltuielilor decât din creşterea taxelor, scrie Mediafax.

Este un fan al fostului preşedinte Ronald Reagan. A proclamat data de 6 februarie (ziua naşterii fostului preşedinte) ca "Ziua Ronald Reagan" în Florida.

Pe durata crizei energetice, guvernatorul a impus scutiri de taxe pentru gaz şi el este cel care a introdus Legea care scuteşte cetăţenii în vârstă de impozitul pe salariu de 12,4%.

DeSantis crede că politica educaţională trebuie să fie făcută la nivel local şi a declarat că se opune proiectelor precum Niciun copil în urmă.

În plus, el a precizat că sprijină drepturile homosexualilor, mai ales după atacul armat asupra unui club gay din oraşul Orlando, dar este împotriva transexualilor şi interzice fetelor şi femeilor transgender să participe la competiţiile sportive feminine din Florida.

Pe plan extern, a condamnat războiul din Ucraina şi l-a criticat pe Joe Biden că nu impune măsuri mai ferme asupra lui Putin. Se opune oricărui acord nuclear cu Iranul, fiind pro-Israel.

Ron DeSantis este un republican conservator cu o latură liberală poate să capteze pe mulţi dintre votanţii democraţilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...