Republicanul Devin Nunes: Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă

Republicanul Devin Nunes: Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă

Decizia României de a aloca 2% din PIB pentru apărare este excelentă, iar sporirea cheltuielilor în domeniul apărării trebuie să reprezinte o prioritate pentru toți aliații europeni, a afirmat congresmanul republican Devin Nunes, președintele Comisiei pentru Serviciile de Informații din cadrul Camerei Reprezentanților și membru în Comitetul executiv al Echipei de Tranziție a președintelui ales Donald Trump, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior.

Sursa foto

Conform unui comunicat de presă al Ambasadei României la Washington trimis AGERPRES, ambasadorul României a subliniat excelenta relație dintre România și Statele Unite, interesul pentru consolidarea cooperării în cadrul parteneriatului strategic cu viitoarea Administrație Trump și cel de-al 115-lea Congres, precum și rolul fundamental al Bucureștiului în asigurarea stabilității și securității regionale, inclusiv prin creșterea alocărilor bugetare pentru apărare.

Cei doi interlocutori au discutat despre rolul strategic al regiunii Marii Negre în actualul context geopolitic și au evidențiat relevanța misiunii Statelor Unite în menținerea situației de securitate în Europa Centrală și de Est, dar și rolul aliaților europeni în asigurarea echilibrului și stabilității transatlantice.

Totodată, Devin Nunes și-a exprimat interesul pentru efectuarea unei noi vizite în România, se mai arată în comunicat.

Nunes a condus în august 2016 o delegație de congresmeni americani, care a efectuat o vizită de lucru la București. Congresmanul și-a exprimat în cadrul unei întâlniri cu președintele Klaus Iohannis aprecierea pentru lupta anticorupție din România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale