RESTAURAȚIA/ Zegrean, DETRONAT! Pesedistul Valer Dorneanu a fost ales PREȘEDINTE interimar al Curții Constituționale!

RESTAURAȚIA/ Zegrean, DETRONAT! Pesedistul Valer Dorneanu a fost ales PREȘEDINTE interimar al Curții Constituționale!

Judecatorii Curtii Constitutionale l-au ales presedinte interimar pe Valer Dorneanu, in conditiile in care mandatul lui Augustin Zegrean la conducerea institutiei a expirat. Dorneanu a fost ales la limita, insa interimatul va dura doar o luna de zile pana cand se va alege un nou presedinte plin. Zegrean a candidat si el pentru a asigura interimatul, dar n-a mai fost votat. 

La sfarsitul lunii expira mandatele a trei judecatori: Augustin Zegrean, Zoltan Puskas si Tudorel Toader. Pana acum, Attila Varga a primit pe 4 mai avizul comisiei juridice din Camera Deputatilor, insa n-a fost inca n-a fost votat in plen pentru ca parlamentarii au plecat in campanie. La Senat, dupa retragea lui Ioan Chelaru, PSD n-a facut alta nominalizare. Este de asteptat ca presedintele Klaus Iohannis sa o propuna pe Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Valer Dorneanu, procuror comunist și apoi pesedist!

Valer Dorneanu (72) este judecator al Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor. In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 - 1985.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

5 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis