RESTAURAȚIE anti-DNA/PSD umple CCR cu STRIGOII lui Iliescu și SOV!

RESTAURAȚIE anti-DNA/PSD umple CCR cu STRIGOII lui Iliescu și SOV!

Ales, deocamdată, președinte interimar al Curții Constituționale, fostul procuror comunist și consilier al lui Ion Iliescu, Valer Dorneanu are toate șansele să rămână la conducerea Curții. Consfințind restaurația care a început! Marți, un alt strigoi iliescian, tot fost servant al „Dreptului” comunist, și tot fost consilier al lui Ion Iliescu dar și locotenent al lui Teodor Meleșcanu în ApR, Marian Enache, a fost votat ca membru al CCR! 

Și asta nu e tot! Celălalt pesedist trimis la CCR va fi ultimul proprietar al Gelsor, sluga lui Sorin Ovidiu Vântu, senatorul Ioan Chelaru

Toți trei strigoi comuniști sunt moldoveni! Iar misiunea lor e clară: dezincriminarea abuzului în serviciu și emascularea DNA! Adică, salvarea corupților! Salvarea LOR! 

Credeți că întâmplător, din motive care n-au fost explicate, Curtea Constituțională a amânat până acum de trei ori luarea unei decizii? Băieții au LOR din CCR au făcut jocuri de glezne până le vin întăririle!

*** Marian Enache

PSD a renunţat la a mai face o propunere proprie pentru CCR şi a decis să-l susţină pe deputatul Marian Enache, al cărui trecut politic se intersectează cu cel al lui Ion Iliescu şi Gabriel Oprea. Marian Enache se află la al treilea mandat de deputat, însă cariera sa parlamentară a avut mai multe pauze.

FSN, ApR, PC, UNPR

Enache a devenit membru al Parlamentului în primul Legislativ după Revoluţia din 1989, ales pe listele FSN, unde ocupa funcţia de vicepreşedinte. „Am avut şansa să fac parte din comisia constituantă care a adoptat legea fundamentală şi am văzut modul în care s-a născut Constituţia“, a povestit din acea perioadă Marian Enache, precizând că a fost dintre cei care au propus înfiinţarea Curţii Constituţionale.

După cei doi ani petrecuţi în Parlament, viitorul judecător al CCR a fost cules consilier prezidenţial pentru probleme juridice de către Ion Iliescu. Enache a fost şi ambassador al României în Republica Moldova. În 1996 se întoarce în Parlament, iar un an mai târziu, odată cu înfiinţarea Alianţei pentru România (ApR), este ales vicepreşedintele formaţiunii conduse de Teodor Meleşcanu.

În septembrie 2008 se înscrie în Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu. În 2012, a candidat la alegerile parlamentare în judeţul Neamţ, pe listele UNPR, partid condus la acea vreme de fostul vicepremier Gabriel Oprea. A demisionat din UNPR în urmă cu două luni, iar marți a fost votat judecător la CCR pentru un mandat de nouă ani.

*** Valer Dorneanu, procuror comunist și apoi pesedist!

Valer Dorneanu (72) este judecator al Curtii Constitutionale. Inainte de a ajunge la Curte, a fost adjunct al Avocatului Poporului pentru domeniul - armata, justitie, politie, penitenciare. A mai fost deputat PSD in 2000-2008, iar in primul mandat de parlamentar a fost presedintele Camerei Deputatilor. In perioada 1967-1974 Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 din municipiul Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislatia muncii la UGSR si din nou procuror la Directia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generala intre anii 1980 - 1985.

*** 2004/Avocatul Ioan Chelaru, prieten din adolescenta al controversatului om de afaceri Sorin Ovidiu Vintu - celebrul “parinte al FNI”. Numele lui Chelaru a fost vehiculat in repetate rinduri in scandalurile care au insotit prabusirea Fondului National de Investitii.

Mai mult, Chelaru l-a si reprezentat pe Vintu la tribunal, in procesul de divort.
Prietenia lui Ioan Chelaru cu SOV a inceput din adolescenta si dureaza pina in zilele noastre. “Sint prieten cu Sorin Ovidiu Vintu de cind eram adolescenti. Daca nu ma insala memoria, din '77-'78. Ultima data ne-am vazut acum doua-trei luni, cind el a venit la Roman, la mormintul mamei sale”, spune Chelaru.

El a adaugat ca l-a si aparat la tribunal pe SOV, in procesul de divort al acestuia. “Doar atunci am fost avocatul lui. Intr-un proces penal nu l-am aparat niciodata”, a precizat Chelaru.
Intrebat daca prietenia cu Sorin Ovidiu Vintu nu l-ar pune intr-un conflict de interese in momentul in care, ca senator, va trebui sa voteze o lege neconvenabila pentru amicul sau, Chelaru a raspuns: “Daca imi puneti o asemenea intrebare inseamna ca nu ma cunoasteti. Toti cei care ma cunosc stiu foarte bine ca nu ma poate influenta nimeni cind trebuie sa iau o decizie”.
Chelaru a fost, in urma cu trei ani, acuzat in presa ca a preluat fictiv firma Gelsor de la Vintu.

Angelica Vintu, fosta sotie a lui SOV, a cerut - in procesul de divort intentat de ea lui Vintu in anul 2001 - ca Tribunalul Bucuresti sa constate “trecerea simulata a pachetului majoritar de actiuni de la grupul de firme Gelsor” din proprietatea sotului ei in cea a avocatului Ioan Chelaru.

La vremea respectiva, “Evenimentul zilei” a scris despre un contract de cesiune incheiat intre Sorin Ovidiu Vintu si Ioan Chelaru, prin care SOV i-a cedat lui Chelaru pachetul de 99,935a detinut la Gelsor (in valoare de 199,87 miliarde lei) cu numai 30 de miliarde lei, platibili esalonat pe parcursul a 25 de ani. Chelaru afirma ca cererea Angelicai Vintu a fost respinsa de instanta.

“Am cumparat, intr-adevar pachetul majoritar de la Gelsor. Am asteptat un an, am incercat sa redresez firma. Am constatat ca nu se poate si dupa aceea am vindut-o”, ne-a declarat Chelaru. El refuza sa precizeze insa cui a vindut Gelsor: “N-are rost sa va spun. E la Registrul Comertului”.
Ziarul “Monitorul de Neamt” a citat, in luna iulie a acestui an, o declaratie a candidatului pesedist la Senat, in care acesta afirma: “Sint si voi ramine prieten cu Sorin Ovidiu Vintu. Ma consider un om de caracter. Prietenia mea cu Sorin Ovidiu Vintu exista si va ramine. Pentru mine, prietenia este un lucru deosebit.

Chelaru, adversarul ANI şi DNA

În perioada în care se afla în opoziţie, senatorul PSD a fost parte a mai multor atacuri la adresa DNA şi ANI, instituţii care au provocat nemulţumirea liderilor USL. "Cred că noul procuror şef DNA (...) trebuie să şteargă de pe imaginea instituţiei ideea că aceasta face parte dintr-un sistem politizat, că mulţi din procurori execută comenzi politice, deschid dosare la comandă politică, că se fabrică probe întrun sens sau în altul, în acuzare sau în apărare, şi multe alte lucruri", spunea Chelaru, într- un interviu din iunie 2012. El a organizat şi un atac împotriva ANI, prin transmiterea, către comisiile de specialitate ale Senatului, a unui raport întocmit de Curtea de Conturi în iunie 2011, raport care acuza această instituţie de "nereguli ce au generat un prejudiciu de peste 500.000 de lei, în perioada 2008 - 2010". De altfel, Chelaru avea dubii în legătură cu motivele care au determinat înfiinţarea ANI. "Apreciez în primul rând că instituţia, relativ nou creată, unică în lume, trebuie să-şi confirme menirea. Nu am fost neapărat un adept al înfiinţării ei, apreciind că scopul pentru care s-a creat (în principal verificarea averilor) putea fi realizat de alte instituţii ale statului român existente în acel moment", a declarat senatorul PSD, tot în iunie 2012. De altfel, recomandarea sa către şefii ANI a fost "să stea mai puţin pe la televiziuni".







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...