Restricții de circulație în București pentru manifestările religioase și comemorative desfășurate până pe 29 octombrie

Restricții de circulație în București pentru manifestările religioase și comemorative desfășurate până pe 29 octombrie

Mai multe zone din Capitală vor fi afectate de restricții de circulație, impuse pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase și comemorative care vor avea loc până pe 29 octombrie, a anunțat, marți, Brigada Rutieră București.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în perioada 24 — 29 octombrie se desfășoară procesiuni și manifestații religioase, cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou.

Astfel, pe 26 octombrie 2017 vor fi desfășurate mai multe procesiuni religioase: între orele 17,00 — 17,30, adunarea enoriașilor în incinta Bisericii Sfântul Spiridon cel Nou și pe Platoul Catedralei Patriarhale, intrarea dinspre str. Patriarhiei; între orele 17,30 — 18,00, procesiuni religioase, desfășurate simultan, pe traseele Platoul Catedralei Patriarhale — str. Patriarhiei — Str. 11 Iunie — bd. Regina Maria — aleea Dealul Mitropoliei, respectiv Biserica Sfântul Spiridon cel Nou — Calea Șerban Vodă — str. Bibescu Vodă — aleea Dealul Mitropoliei.

La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde va avea loc joncțiunea celor două coloane, se va desfășura o slujbă religioasă și se va continua deplasarea până la altarul de vară.

"Traficul rutier se va închide în data de 26 octombrie 2017, între orele 17,00 — 18,00, pe durata desfășurării procesiunilor, pe traseele sus-menționate și străzile care acced în acestea", se precizează în comunicat.

De asemenea, până pe 28 octombrie 2017 vor avea loc activități de pelerinaj în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei, fără afectarea traficului rutier și pietonal. Pentru buna desfășurare a evenimentelor, începând din 23 octombrie s-a interzis staționarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei pe ambele sensuri de circulație, precum și pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei, pe trotuarele de pe bulevardul Regina Maria și str. 11 Iunie, în zona Parcului Carol — Fântâna Zodiac, precum și pe bulevardul Dimitrie Cantemir, între str. Bibescu Vodă și Biserica Sfântul Spiridon cel Nou.

"Pietonilor le solicităm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate și marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de traversare a fost observată de către șoferi", se mai arată în comunicat.

De asemenea, pe 27 octombrie se vor organiza un marș și activități comemorative în Piața Bucur. Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, între orele 18,00 și 19,00 se va face adunarea participanților în Parcul Unirii, pe aleea dinspre Magazinul Unirea, iar între orele 19,00 și 20,00 este programată deplasarea participanților pe traseul: Parc Unirii — intersecția dintre bulevardul I.C. Brătianu și bulevardul Unirii — Pod Șerban Vodă — Splaiul Unirii — str. Bucur — Piața Bucur.

Pentru buna desfășurare a marșului comemorativ, traficul rutier va fi închis și reluat progresiv pe traseul de desfășurare.

Între orele 20,00 și 23,00 au fost autorizate activități comemorative în Piața Bucur, în funcție de numărul de participanților urmând să fie restricționat progresiv traficul rutier pe str. Bucur, str. Între Gârle, str. Verzișori și străzile care converg spre Piața Bucur.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?