Rețea infracțională care transporta țigări peste frontieră cu deltaplanul, destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

Rețea infracțională care transporta țigări peste frontieră cu deltaplanul, destructurată de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiștii de frontieră vasluieni au destructurat o rețea infracțională care făcea contrabandă cu țigări transportându-le peste graniță cu deltaplanul și care acționa pe raza județelor Vaslui și Iași, prejudiciul fiind stabilit la peste 380.000 de lei.

Potrivit unui comunicat remis vineri seară de ITPF Iași, totul a pornit de la o acțiune desfășurată în luna iulie anul trecut, când pe un câmp situat în apropierea localității Roșiești, județul Vaslui, polițiști de frontieră vasluieni au descoperit 5.000 de pachete cu țigări. Acestea au fost lansate dintr-un aparat de zbor de mici dimensiuni, tip motodeltaplan. Totodată, în apropiere a fost descoperit abandonat un microbuz, înmatriculat în Bulgaria, care urma să preia țigările.

"Plecând de la această constatare, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui s-au sesizat în legătură cu existența și funcționarea unei rețele infracționale, formată din cetățeni români și din R. Moldova, care avea preocupări în sfera contrabandei cu țigări și care desfășura activități pe raza județelor Vaslui și Iași", se precizează în comunicat.

În urma documentării activității infracționale a membrilor rețelei, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși și cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Operațiuni Speciale Iași și Vaslui, s-a stabilit că aceștia desfășurau activități de introducere ilegală peste frontiera de stat, colectare, transport, depozitare și vânzare de produse accizabile supuse marcării (țigări de de producție/proveniență R. Moldova și duty-free), cunoscând că acestea provin din contrabandă, obținând astfel ilicit beneficii financiare.

În perioada iulie — decembrie 2016, grupul, format din opt persoane, trei femei și cinci bărbați, cu cetățenie română și din R. Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, a introdus în în țară, în repetate rânduri, cantitatea totală de 31.119 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență R. Moldova.

Țigările erau introduse peste frontiera de stat cu ajutorul aparatelor de zbor de mici dimensiuni, de tip motodeltaplan, precum și prin punctele de frontieră, ascunse în mijloace de transport. Acestea erau ulterior transportate, depozitate și comercializate în municipiul Iași. Prejudiciul total a fost stabilit la valoarea de 381.872 lei.

Cercetările în cauză au fost finalizate vineri, urmând a fi trimise în judecată șapte dintre persoanele implicate, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, principalul suspect fiind deja condamnat de către autoritățile judecătorești, în urma încheierii unui acord de recunoaștere a vinovăției, informează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa