Reţineri la Universitatea din Oradea. Rectorul Constantin Bungău şi mai mulţi profesori au fost ridicaţi de DNA

Reţineri la Universitatea din Oradea. Rectorul Constantin Bungău şi mai mulţi profesori au fost ridicaţi de DNA

Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea a fost reţinut de către procurorii DNA Oradea. Alături de Bungău a fost reţinută şi prof. Floare Chipea, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio Umane, dar şi soţii Dindelegan. Este vorba despre preotul Marin Dindelegan şi soţia acestuia Camelia, profesor la Universitatea din Oradea.

În primăvara acestui an, mascaţi şi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au descins la Universitatea Oradea. Atunci au avut loc percheziţii la cel puţin 10 adrese, într-un dosar privind fapte de corupţie. Potrivit unui comunicat transmis la vremea respectivă de către DNA : ”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2015- 2016. În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 8 locaţii, situate în municipiul Oradea, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Rectorul Universităţii din Oradea,Constantin Bungău, le-a declarat atunci jurnaliştilor că percheziţii se fac în biroul său şi în cele de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi că în atenţia procurorilor ar fi profesoara Camelia Dindelegan - concursul pe care aceasta l-ar fi susţinut -, însă nu cunoaşte acuzaţiile ce i se aduc acesteia.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...