Reuniune a cabinetului Trump la Casa Albă: Membrii administrației s-au luat la întrecere să-și laude șeful

Reuniune a cabinetului Trump la Casa Albă: Membrii administrației s-au luat la întrecere să-și laude șeful

Membrii cabinetului președintelui american Donald Trump s-au adunat luni la Casa Albă pentru o reuniune menită să demonstreze preocuparea față de rezolvarea problemelor de pe agenda prezidențială, după săptămâni întregi de controverse legate demiterea la 9 mai a directorului FBI James Comey. Dar cei strânși în jurul mesei au venit să-i aducă elogii președintelui, și nu să se concentreze asupra controverselor din jurul său, relatează Reuters.

Membrii de cabinet au luat rând pe rând cuvântul pentru a vorbi cu exuberanță despre... președinte, care părea să radieze de bucurie, sorbindu-le cuvintele, în cadrul primei sale reuniuni oficiale cu cei mai înalți responsabili ai administrației — o revărsare de laudă și slavă în clar contrast cu furtuna din jurul lui Trump, confruntat cu o mulțime de crize, începând cu investigațiile privind presupusele legături dintre campania sa electorală din 2016 și Rusia.

Cel mai mare rapsod a fost nimeni altul decât șeful de personal de la Casa Albă Reince Priebus, frecvent criticat de vechi consilieri ai lui Trump și văzut adesea ca fiind la un pas distanță de la a fi demis, cu toate că zvonurile privind plecarea sa din funcție s-au dovedit premature. "Din partea întregului personal cu răspundere din jurul dvs, Dle Președinte, vă mulțumim pentru onoarea și binecuvântarea pe care ni le acordați de a sluji agenda prezidențială și poporul american și vom continua să muncim din greu în fiecare zi pentru a înfăptui aceste obiective", a declarat Priebus.

În ce-l privește, Trump a considerat reuniunea o trecere în revistă a ceea ce el consideră a fi realizări majore ignorate de detractorii săi, cu toate că până acum a fost ocolit de succese legislative semnificative. "Am fost cei mai activi cu putință și aproape într-un ritm record. În foarte scurt timp vom vedea rezultate uimitoare. Oamenii sunt surprinși. Se întâmplă foarte repede" — a spus Trump.

Unul din principalii săi adversari, liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, nu a ratat ocazia de a distribui un clip în care parodiază întâlnirea de la Casa Albă. "Michelle, cum îmi stătea părul azi dimineață când am ieșit de la sală?", o întreabă Schumer în clip pe una dintre asistentele sale. "Aveți un păr extraordinar. Nimeni nu are păr mai grozav ca dvs", răspunde aceasta.

Reince Priebus nu a fost singurul care a profitat de ocazie pentru a-l elogia pe liderul de la Casa Albă.

"Este cel mai mare privilegiu al vieții mele să fiu vicepreședinte. Președintele își ține cuvântul dat poporului american", a declarat vicepreședintele Mike Pence.

Iar ministrul agriculturii, Sonny Perdue, și-a luat peste picior colegii care spuseseră că s-au întors de curând din străinătate, afirmând: "Tot vorbim de călătorii internaționale, eu tocmai ce-am venit înapoi din Mississippi și vă plac și cei de acolo".

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley — care anul trecut, pe când era guvernatoare a statului Carolina de Sud, și-a declarat susținerea față de fostul rival al lui Trump, Marco Rubio — a apreciat că instalarea lui Trump la Casa Albă înseamnă "o nouă zi la Națiunile Unite". "Acum avem o voce foarte puternică. Oamenii știu ce înseamnă SUA. Știu ce nu acceptăm. Și ne privesc altfel. Cred că comunitatea internațională știe că am revenit" — a spus Haley.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”