Reuters: Andrew Tate a încercat să recruteze doi politicieni români. Ce arată interceptările telefonice

Reuters: Andrew Tate a încercat să recruteze doi politicieni români. Ce arată interceptările telefonice

Andrew Tate a încercat să lupte împotriva acuzațiilor de viol și trafic de persoane în timp ce se afla în custodia poliției, îndrumându-și asociații să recruteze doi politicieni de dreapta, potrivit convorbirilor telefonice ale acestuia, prezentate instanței de procurorii români, scrie Reuters .

Frații Tate rămân în arest FOTO Inquam Photos / Alexandru Bușca

Andrew Tate ar fi instruit doi asociați să le spună lui George Simion și Dianei Iovanovici-Șoșoacă că i se înscenează fapte și că o susținere din opartea lor ar fi „foarte bună pentru carierele lor".

„Așa că spuneți-le clar: Veți obține multe voturi când Tate va spune că le-ați luat apărarea", ar fi spus Andrew Tate într-o convorbire din 28 ianuarie cu doi dintre asociații săi.

Transcrierile convorbirilor interceptate apar, potrivit sursei citate, într-un document judiciar din 21 februarie, întocmit de oficiali ai Tribunalului București și analizat de Reuters.

George Simion a declarat pentru Reuters că nu a fost niciodată contactat de Tate sau de asociații acestuia și că nu l-ar susține public pe Tate dacă i s-ar cere, iar un purtător de cuvânt al senatoarei Iovanovici-Sosoaca a declarat că discuțiile interceptate sunt "minciuni" menite să o atace.

Contactați de Reuters cu privire la interceptările telefonice, avocatul familiei Tate și un purtător de cuvânt al procurorilor au refuzat să comenteze o anchetă în curs.

Andrew și Tristan Tate sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, luni, ca ei să rămână în arest preventiv , pentru o pentru o perioadă de 30 de zile, după ce contestația le-a fost respinsă. Magistrații au menținut decizia de prelungire a mandatelor de arestare, luată pe 21 februarie, de Tribunalul Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire , după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa