Reuters: Trezoreria SUA vrea să discute cu Indonezia şi Singapore un plafon pentru preţul petrolului din Rusia

Reuters: Trezoreria SUA vrea să discute cu Indonezia şi Singapore un plafon pentru preţul petrolului din Rusia

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului Trezoreriei SUA, Elizabeth Rosenberg, va vizita Indonezia şi Singapore săptămâna viitoare pentru a discuta cu autorităţile locale problema plafonării preţurilor petrolului rusesc, a transmis vineri Reuters.

Rosenberg va ajunge luni la Jakarta, iar marţi va pleca spre Singapore. Ea intenţionează, de asemenea, să ţină întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri local din domeniul energiei şi finanţelor. În aprilie, corporaţia de stat pentru petrol şi gaze din Indonezia, Pertamina, a declarat că are în vedere să cumpere ţiţei din Rusia. Pertamina este al treilea cel mai mare producător de ţiţei din Indonezia, după proiectele comune ale ExxonMobil şi Chevron cu SUA.

Embargoul impus de Uniunea Europeană şi Statele Unite privind achiziţionarea petrolului rusesc a dus la o creştere bruscă a preţurilor, ceea ce a permis Federaţiei Ruse să redirecţioneze volume mari de materii prime către alte pieţe, în primul rând India şi China, şi chiar să-şi crească veniturile, chiar şi prin vânzarea unor volume mai mici de petrol cu ​​reducere. UE şi SUA suferă pierderi, inclusiv prin efectul de propagare al inflaţiei. În acest context, în urma rezultatelor summit-ului G-7, a fost adoptată o declaraţie în care liderii G-7 au promis că vor lua în considerare posibilitatea limitării preţurilor petrolului rusesc prin interzicerea furnizării de servicii pentru transportul acestuia pe mare în cazul în care costul materiilor prime depăşeşte plafonul „acordat de partenerii internaţionali”.

Viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Alexander Novak, a numit anterior astfel de paşi o nouă încercare de a interveni în mecanismele pieţei, care, potrivit acestuia, nu poate duce decât la dezechilibru pe piaţă, penurie de energie şi creşterea preţurilor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

4 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...