Reversul medaliei. Motivul pentru care unele localități din Italia vând case vechi cu doar un euro. Ce a pățit un cumpărător

Reversul medaliei. Motivul pentru care unele localități din Italia vând case vechi cu doar un euro. Ce a pățit un cumpărător

Un australian care a cumpărat o casă în Italia cu un euro s-a trezit că trebuie să renunțe la visul lui de a trăi în Sicilia.

Danny McCubbin Arhivă personală

Australianul Danny McCubbin, în vârstă de 58 de ani, a cumpărat proprietatea în cadrul unei oferte a autorităților italiene, care sperau să atragă oameni în zonă. Atras de farmecul zonei, australianul a considerat că oferta este prea bună pentru a fi refuzată.

Este vorba de o locuință din Mussomeli, Sicilia. Însă, pentru că nu a respectat termenul-limită pentru renovarea locuinței, de trei ani, a fost nevoit să renunțe la visul lui, scrie Mirror .

Autoritățile din Sicilia au lansat campania „Cazul 1 euro” pentru a încuraja străinii să vină în zonă și pentru a reface proprietățile.

image

Sant’Elia a Pianisi a devenit cel mai recent oraș italian în care autoritățile oferă case contra sumei de un euro, doar că locuințele respective necesită renovări substanțiale.

Însă, solicitanții care vor folosi companii locale pentru lucrările de renovare vor fi favorizați în fața celor care intenționează să folosească forță de muncă adusă din alte zone.

Primarul localității, Biagio Faiella, consideră că renovările vor crește costurile proprietăților degradate și vor da un impuls economiei locale din orașul situat în zona de sud-est a Italiei, la 160 de kilometri nord de Napoli.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...