Revolte în Kazahstan: 164 de oameni au murit în timpul protestelor (cifre oficiale)

Revolte în Kazahstan: 164 de oameni au murit în timpul protestelor (cifre oficiale)

Un total de 164 de oameni au murit şi peste 2.200 de persoane au fost rănite în timpul protestelor violente din ultima săptămână din Kazahstan, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii kazah, citate de presa de stat, transmite duminică dpa.

În Almatî, cel mai mare oraş al ţării şi capitala economică, protestele s-au transformat în tulburări şi ciocniri care s-au soldat cu clădiri incendiate şi magazine devastate.

Potrivit unei relatări a televiziunii de stat, 103 persoane - printre care şi doi copii - au murit doar în Almatî, unde s-au produs cele mai grave violenţe.

Agenţia dpa scrie că iniţial nu a fost clar câte dintre victime erau civili. Anterior, autorităţile au vorbit despre peste 40 de decese, iar dintre acestea 16 din rândul agenţilor de poliţie şi militarilor.

Demonstraţiile au început în urmă cu o săptămână ca reacţie a cetăţenilor la creşterea semnificativă a preţului la combustibil, şi s-au extins, transformându-se într-o revoltă mai amplă împotriva guvernului autoritar, notează Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...