„Revoluționarul” Nicolicea, indemnizație de 1.800 de lei. Veteran de război, 560 lei pe lună

Nenumăratele scandaluri în care au fost implicați falși revoluționari nu au determinat autoritățile să echilibreze balanța între recompensele acordate acestora și cele pentru veteranii de război sau pentru victimele comunismului.

 

Potrivit datelor oficiale, există 13.188 de revoluționari. Aceștia primesc suma de 1.817 lei indemnizație pentru „eroii-martiri care au contribuit la victoria Revoluției române”. Mulți revoluționari care s-au aflat, în decembrie 1989, în stradă și au luptat împotriva lui Ceuașescu au refuzat distincția scârbiți de revoluționarii-impostori.

Prin comparație, există peste 52 de mii de veterani de război care primesc de trei ori mai puțin – 562 de lei. Există peste 31 de mii de români care au fost persecutați din motive politice de dictatura instaurată după 1945. Ei primesc o indemnizație medie de 1.100 de lei.

Membri unor uniuni de creație primesc, lunar, aproape 1.000 de lei, în timp ce artiștii primesc 344 lei.

După 1989 au existat numeroase scandaluri cu certificatele de revoluționar.

În 2016, Șeful Secretariatului de Stat pentru problemele Revoluționarilor, Adrian Sanda, a fost ridicat, miercuri, de procurorii Parchetului General și dus la audieri, într-un dosar care vizează acordarea titlurilor de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989.

Și fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dorin Lazăr Maior, a fost trimis în judecată în anul 2007. 6 ani mai târziu, acesta a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru șantaj. 

În 2012, în scandalul certificatelor false de revoluţionar este arestat și George Costin, fostul preşedintele al Secretariatului pentru Recunoaşterea meritelor Luptătorilor, arată Digi24. 

Anul trecut, a fost menționat cazul senatorului Eugen Nicolicea care are ceritificat de revoluționar pentru că a luptat la Turnu Severin unde nu prea a fost revoluție. SURSA: Newsweek România


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

2 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

3 Situația la zi / Americanii spun că urmează o pandemie. „Nu este o chestiune de DACĂ. Este o chestiune de CÂND ș…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut