Rex Tillerson: Washingtonul va continua să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră

Rex Tillerson: Washingtonul va continua să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră

Statele Unite ale Americii (SUA) vor continua să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră, a dat asigurări vineri secretarul de stat american, Rex Tillerson, la o zi după anunțul președintelui Donald Trump de retragere a SUA din acordul de la Paris privind climatul, relatează AFP.

''Cred că este important ca toată lumea să recunoască faptul că SUA au un bilanț fantastic în termeni de reducere a emisiilor noastre de gaze cu efect de seră. Este ceva de care noi putem fi mândri'', a declarat Tillerson într-o scurtă declarație de presă la Departamentul de Stat.

''Aceasta s-a făcut fără acordul de la Paris'', semnat în decembrie 2015 de către 195 de țări, a afirmat Tillerson. ''Nu cred că ne vom schimba eforturile pentru a reduce aceste emisii în viitor'', a adăugat el, cerând comunității internaționale ''să mențină acest lucru în perspectivă''.

Foarte discretul șef al diplomației americane, care înainte de 31 decembrie a fost PDG al gigantului petrolier ExxonMobil, este cunoscut că s-ar fi opus retragerii SUA din acordul de la Paris. Potrivit AFP, Tillerson era vizibil absent joi la Casa Albă în timpul alocuțiunii președintelui Donald Trump.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

2 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”

3 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

4 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

5 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist